Libērija slēdz skolas, lai apturētu Ebolas vīrusa izplatīšanos

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Libērijas valdība trešdienas vakarā paziņoja, ka tā slēdz visas skolas un nosūta «mazāk svarīgos» valdības iestāžu darbiniekus 30 dienu atvaļinājumā, lai apturētu Ebolas vīrusa izplatīšanos.

Ebolas vīrusa epidēmijā, kas sākās janvārī Gvinejā un vēlāk izplatījās uz tās dienvidu kaimiņvalstīm Libēriju un Sjerraleoni, ir inficēti ap 1200 cilvēku un miruši 672. Libērijā ir miruši 129 no 249 inficētajiem, bet Sjerraleonē ir 224 mirušie.

«Visas skolas tiek slēgtas līdz turpmākiem Izglītības ministrijas norādījumiem,» televīzijas uzrunā valsts iedzīvotājiem paziņoja Libērijas prezidente Elena Džonsone-Sērlīfa.

Viņa piebilda, ka «līdz turpmākam paziņojumam» tiek slēgti arī visi tirgi pierobežas rajonos. Piektdiena, 1.augusts, tiek pasludināta par brīvdienu, kura gan tiks izmantota, lai dezinficētu visas valsts iestādes.

Prezidente arī paziņoja, ka Libērija piešķirs 3,7 miljonus eiro reģiona valstu cīņai pret šo slimību.

Libērijas futbola asociācija otrdien paziņoja, ka aptur savas aktivitātes, lai novērstu Ebolas vīrusa tālāku izplatību valstī.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu