ES nosaka sankcijas pret vēl astoņām personām Krievijā un Ukrainā (11)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Eiropas Savienība (ES) ir noteikusi sankcijas pret vēl astoņām fiziskām personām Krievijā un Ukrainā, kuras guvušas labumu no Krievijas pārstāvjiem, kas atbildīgi par situācijas destabilizāciju Ukrainas austrumos un Krimas aneksiju.

Sankcijas stājās spēkā, kad šo personu saraksts trešdien tika publicēts ES Oficiālajā vēstnesī.

Sarakstā ir iekļauti Krievijas prezidenta administrācijas vadītāja pirmais vietnieks Aleksejs Gromovs, uzņēmēji Arkādijs Rotenbergs, Jurijs Kovaļčuks, Nikolajs Šamalovs un Konstantīns Malofejevs, Krimas iekšlietu ministrs Sergejs Abisovs, separātistu pašpasludinātās Doņeckas tautas republikas Augstākās padomes spīkers Boriss Ļitvinovs un pašpasludinātās Luganskas tautas republikas preses dienesta pārstāve Oksana Čigrina.

Sankcijas paredz iesaldēt šo personu aktīvus ES un aizliegt tām izsniegt ES valstu vīzas.

Lēmumu par sankciju noteikšanu pret šīm personām pieņēma ES Padome trešdien ar rakstisku procedūru.

Līdz ar to ES sankcijas saistībā ar krīzi Ukrainā pašlaik ir noteiktas pret pavisam 95 fiziskām un 23 juridiskām personām Krievijā un Ukrainā, paziņoja ES Padome.

ES Padome trešdien arī apstiprināja un noteica kā spēkā stājušās jaunas sankcijas pret tirdzniecību un investīcijām Krievijas anektētajā Krimas autonomajā republikā un Sevastopoles pilsētā.

Šīs sankcijas ietver aizliegumu veikt jaunas investīcijas Krimas un Sevastopoles infrastruktūrā, transportā, telekomunikācijās, enerģētikā, naftas, gāzes un minerālu ieguvē.

Ir aizliegts arī piegādāt svarīgu aprīkojumu šīm nozarēm un sniegt tām apdrošināšanas pakalpojumus.

ES Padomes lēmumam ir pievienots vairāk nekā 200 minerālu resursu saraksts, uz kuriem attiecas šis aizliegums.

Šīs sankcijas, kas stājās spēkā trešdien līdz ar publikāciju ES Oficiālajā vēstnesī, ir sagatavotas un ieviestas saskaņā ar Eiropadomes 16.jūlija rīkojumu.

Komentāri (11)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu