Izraēla mobilizē vēl 16 000 rezervistu (6)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Turpinoties operācijām Gazas joslā, Izraēla mobilizējusi vēl 16 000 rezervistu, līdz ar to kopīgais mobilizēto rezervistu skaits pieaudzis līdz 86 000, ceturtdien paziņoja armijas preses pārstāve.

«Armija izdevusi papildu 16 000 mobilizācijas pavēļu, lai ļautu karavīriem dienesta vietās atpūsties, kas kopējo rezervistu skaitu palielina līdz 86 000,» pavēstīja armijas pārstāve.

Izraēlas drošības kabinets trešdien piecu stundu ilgā sēdē vienbalsīgi nolēma turpināt uzbrukumus «Hamas» «teroristu mērķiem» un citas operācijas, lai sagrautu tuneļu tīklu starp Gazas joslu un Izraēlu, vēsta sabiedriskais radio.

Ģenerālmajors Sami Turgemans, kurš ir atbildīgs par Gazas reģionu, radio pavēstīja, ka atlikušo kaujinieku tuneļu iznīcināšana varētu tikt pabeigta «dažās dienās».

Kā jau ziņots, Izraēla 8.jūlijā sāka Gazas joslas bombardēšanu, īstenojot militāro operāciju «Nesatricināmā klints», kuras mērķis ir apturēt Gazas joslas kaujinieku raķešu uzbrukumus. 10.jūlija vakarā Gazas joslā tika sākta arī sauszemes operācija. Izraēla apgalvo, ka tā nepieciešama, lai likvidētu islāma kaujinieku pazemes tuneļus, kuriem no gaisa nav iespējams dot pietiekami lielu triecienu.

Uzbrukumiem turpinoties jau 24.dienu, Gazas joslā bojāgājušo palestīniešu skaits trešdien pārsniedzis 1363 cilvēkus, un vairāk nekā 7000 cilvēku ievainoti. Izraēlas pusē konflikta laikā nogalināti 56 karavīri, Izraēlas civiliedzīvotāji un taizemiešu viesstrādnieks, bet vēl vairāki simti cilvēku ievainoti.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu