Vācija neatbalsta NATO militāro klātbūtni Austrumeiropas valstīs (367)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Vācijas valdība neatbalsta Polijas un Baltijas valstu aicinājumus paplašināt NATO militāro klātbūtni Austrumeiropas valstīs, vēsta laikraksts «Westdeutsche Allgemeine Zeitung». Savukārt britu parlamentārieši aicina nodrošināt pastāvīgu NATO spēku un militārā aprīkojuma klātbūtni Baltijas valstīs.

Vācijas valdība joprojām vadās pēc apsvērumiem, ka var atteikties no «ievērojama daudzuma spēku ilgtermiņa izvietošanas» Austrumeiropā, teikts vēl nepublicētā Ministru kabineta atbildē uz frakcijas «Savienība-90»/Zaļie pieprasījumu.

Atteikums izvietot alianses spēkus Austrumeiropā «atbilst Krievijas-NATO pamata paktam», norādīts atbildē. Tā vietā Vācijas valdība atbalsta apstākļu izveidi, kas ļaus nepieciešamības gadījumā ātri pārmest NATO spēkus.

Vācijas valdība uzsver, ka neredz iemeslus stratēģiskām pārmaiņām NATO, raksta «Westdeutsche Allgemeine Zeitung».

«Valdība arī tālāk sev par mērķi uzstāda partnerattiecības ar Krieviju,» norādīja valdība. Atbildē frakcijai teikts, ka ilgtermiņa drošību Eiropā ir iespējams sasniegt tikai sadarbībā ar Maskavu, taču sakarā ar tās rīcību Ukrainā apstākļu šādai sadarbībai pagaidām nav.

Komentāri (367)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu