Video: Amazones cilts pirmais kontakts ar ārpasauli (47)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Brazīlijas «National Indian Foundation» (FUNAI) atklātībā nodevusi video, kurā redzami nošķirtas Amazones lietusmežu cilts pirmie kontakti ar ārpasauli, raksta «The Telegraph».

Eksperti uzskata, ka cilts pārstāvji pametuši savas mājas Peru un cauri mežiem nonākuši Brazīlijas teritorijā, izvairoties no nelegāliem mežu izcirtējiem un citām briesmām, piemēram, narkotiku kontrabandistiem, kas nereti darbojas mežos.

FUNAI videi redzama cilšu pārstāvju tikšanās ar brazīliešu vīrieti, kurš viņiem piedāvā banānu ķekarus.

«Pano» lingvistiskajā grupā ietilpstošās cilts pārstāvji ar Ašhaninka vietējiem iedzīvotājiem Brazīlijā tikās jūnija beigās. Unikālais videomateriāls pārraidīts arī Brazīlijas medijos.

Ašhaninka iedzīvotāju un ar lokiem bruņojušos cilts pārstāvju tikšanās notikusi Enviras upes apkārtnē Brazīlijas Akres reģionā, kas robežojas ar Peru.

FUNAI ziņo, ka cilts pārstāvji pēc tam atgriezušies mežā, taču kontaktu ar ārpasauli atkal meklējuši trīs nedēļas vēlāk, jo vairāki no viņiem bija sasirguši ar gripu. Uz apkārtni tika nosūtīta mediķu komanda, kura palīdzību sniedza septiņiem cilvēkiem.

Aktīvistu grupa «Survival International» vēsta, ka šī situācija ir satraucoša, jo cilšu pārstāvji var būt ļoti uzņēmīgi pret modernajā pasaulē izplatītām slimībām. Ir ziņas, ka gripa iepriekš iznīcinājusi veselas nošķirtībā dzīvojošas ciltis.

Brazīlijas Amazones mūžamežos dzīvo pasaulē lielākais nošķirto cilšu skaits - saskaņā ar FUNAI aplēsēm, tur dzīvo 77 ciltis.

Komentāri (47)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu