«Independent»: Krievija ar Vāciju slepus «sadalījušas» Ukrainu (12)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Vācijas kanclere Angela Merkele un Krievijas prezidents Vladimirs Putins strādā pie slepena plāna Ukrainas krīzes atrisināšanai, ziņo Lielbritānijas ietekmīgais laikraksts «The Independent».

Par to laikrakstu «The Independent» informējis kāds Merkelei tuvu stāvošs avots.

«Merkeles miera plāns» piedāvā starptautiski atzīt Krievijas anektēto Ukrainai piederošo Krimu, pretī gaidot Kremļa finansiālā un militārā atbalsta pārtraukšanu Donbasa kaujiniekiem. Vienošanās arī paredz, ka Ukrainas prezidents Petro Porošenko atteiksies no iestāšanās NATO, bet Putins nejauksies Ukrainas tirdzniecībā ar Eiropas Savienību (ES), skaidro laikraksts.

Paredzēta arī Ukrainas ilgtermiņa līguma noslēgšana ar Krievijas kompāniju «Gazprom» par iepriekš norunātu cenu. Krievijai būs jāizmaksā arī viens miljards dolāru (apmēram 746 miljonu eiro) kompensācija Ukrainai par Krimā turētās Krievijas Federācijas Melnās jūras flotes īres maksas zaudēšanu.

Informācijas avots ir pārliecināts, ka slepenā plāna realizācija sāksies uzreiz pēc «Malaysia Airlines» lidmašīnas notriekšanas izmeklēšanas pabeigšanas, ar ko politiskie līderi nebija rēķinājušies.

Tikmēr Merkeles preses sekretārs kategoriski noliedz «The Independent» apgalvojumus. «Šādām runām nav pilnīgi nekāda pamata,» viņš ceturtdien izteicās.

Komentāri (12)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu