Zviedru neonacisti cīnās Austrumukrainā (11)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Četri zviedru neonacisti Ukrainā cīnās īpašo uzdevumu vienības «Azov» sastāvā, ceturtdien vēsta interneta izdevums «The Local».

Vienībā «Azov» cīnās aptuveni 300 karavīru, tostarp brīvprātīgie no Eiropas valstīm. Vienību izveidoja Ukrainas valdība, bet tā necīnās kopā ar armiju un tajā vērojama spēcīga ultranacionālistu ietekme.

«Azov» dzelteni melno karogu rotā «Wolfsangel» simbols.

«The Local» norāda, ka vienība ir spēcīgs ierocis cīņā pret Maskavas atbalstītajām krievu algotņu un vietējo kaujinieku bandām Austrumukrainā, bet tai ir arī savi mērķi.

Vienības komandieris Andrijs Belickijs vada arī Ukrainas Sociāli nacionālo asambleju, kas apvieno ultranacionālistu un neonacistu organizācijas un grupas. Viens no asamblejas mērķiem ir izskaust «seksuālu perversitāti un kontaktus starp rasēm».

Viens no «Azov» rindās karojošajiem zviedriem - Mīkaels Skillts - pagājušajā nedēļā laikrakstam «Svenska Dagbladet» (SVD) norādīja, ka atbalsta šādu nostāju.

«Mans mērķis ir balta Ukraina. Es esmu nacionālists un vēlos, lai Eiropā vēl būtu balti eiropieši,» viņš piebilda.

Skillts Ukrainā atrodas kopš februāra. Viņš sociālajos medijos, kā arī zviedru medijiem apstiprinājis, ka cīnās vienībā «Azov» un dara to Zviedrijas armijas uniformā.

Arī Zviedrijas policija apstiprinājusi zviedru klātbūtni kaujās Ukrainā.

«Mēs precīzi nezinām, cik daudz zviedru cīnās Ukrainā, bet zinām, ka tur ir vairāki,» SVD atklāja policijas amatpersona.

Komentāri (11)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu