Ukraina paziņo par dienu ilgu pamieru

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Ukrainas bruņotie spēki ceturtdien paziņoja, ka uz vienu dienu pārtrauc militāro operāciju pret separātistiem valsts austrumos, atsaucoties uz ANO ģenerālsekretāra Bana Kimūna aicinājumu noteikt pamieru, lai starptautiskie izmeklētāji varētu piekļūt Malaizijas pasažieru lidmašīnas nogāšanās vietai.

«Mēs esam pieņēmuši lēmumu neveikt militārās operācijas šajā tā dēvētajā klusuma dienā,» aģentūrai AFP teica Ukrainas bruņoto spēku pārstāvis Aleksejs Dmitraškovskis. Viņš piebilda, ka šis lēmums pieņemts pēc ANO ģenerālsekretāra aicinājuma.

Nīderlandes Ārlietu ministrija ir paziņojusi, ka Malaizijas pasažieru lidmašīnas notriekšanas starptautiskie izmeklētāji kopš svētdienas nevar piekļūt katastrofas vietai Ukrainas austrumos, jo šajā rajonā notiek kaujas starp Ukrainas bruņotajiem spēkiem un prokrieviskajiem separātistiem.

17.jūlijā Ukrainas austrumos Doņeckas apgabalā virs separātistu kontrolētās teritorijas tika notriekta Malaizijas nacionālās aviokompānijas «Malaysia Airlines» lidmašīna «Boeing 777», kas bija ceļā no Amsterdamas uz Kualalumpuru, un gāja bojā visi 298 cilvēki, kas atradās aviolainerī.

Vairums lidmašīnas pasažieru bija Nīderlandes pilsoņi - pavisam 192, no kuriem viens bija Nīderlandes un ASV dubultpilsonis. Starp lidmašīnas pasažieriem bija arī 28 Austrālijas pilsoņi un vēl deviņi šīs valsts pastāvīgie iedzīvotāji. Lidmašīnas notriekšanas starptautiskajā izmeklēšanā piedalās Nīderlandes un Austrālijas eksperti.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu