Porošenko: Ukraina pretterorisma operācijai tērē 4,34 miljonus eiro dienā (37)

LETA/UNN
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Ukraina katru dienu pretterorisma operācijai tērē 70 miljonus grivnu (4,34 miljonus eiro), ceturtdien paziņoja Ukrainas prezidents Petro Porošenko.

Viņš piebilda, ka Ukrainas karavīri veiksmīgi veic uzbrukumus visos nepieciešamajos virzienos.

«Fakts, ka mēs viņus (karavīrus) pilnīgi atbalstām, ir mūsu kopējās uzvaras ķīla,» norādīja Porošenko.

Tikmēr Ukrainas Ģenerālštāba priekšnieks Viktors Muženko paziņojis, ka aktīvās Ukrainas pretterorisma spēku operācijas varētu tikt pabeigtas mēneša laikā vai pat ātrāk.

«Es nevēlētos nosaukt precīzus termiņus, bet tuvākajā nākotnē tiks pabeigtas Ukrainas pretterorisma spēku aktīvās operācijas. Negribu iepriekš minēt, nosaukt dienu un mēnešu skaitu. Droši vien tas notiks mazāk nekā pēc mēneša,» intervijā žurnālam «Novoje vremja» paziņoja Muženko.

Krievijas diversanti, algotņi un vietējo separātistu kaujinieki aprīļa vidū Ukrainas austrumos sāka sagrābt valsts iestāžu un milicijas nodaļu ēkas, kā arī citus stratēģiskos objektus, piemēram, lidlaukus, bet uz ceļiem izveidoja kontrolposteņus. Reaģējot uz šiem notikumiem, Ukrainas varasiestādes izvērsušas pretterorisma operāciju.

5.jūlijā separātistu bandas tika padzītas no diviem nozīmīgiem Donbasa centriem - Slovjanskas un Kramatorskas. Kaujinieki tagad savus spēkus koncentrē Doņeckā un Luhanskā.

Tikmēr Lielbritānijas ietekmīgais laikraksts «The Independent» raksta, ka Vācijas kanclere Angela Merkele un Krievijas prezidents Vladimirs Putins strādājot pie slepena plāna Ukrainas krīzes atrisināšanai. Par to laikrakstu «The Independent» informējis kāds Merkelei tuvu stāvošs avots.

«Merkeles miera plāns» piedāvā starptautiski atzīt Krievijas anektēto Ukrainai piederošo Krimu, pretī sagaidot Kremļa finansiālā un militārā atbalsta pārtraukšanu Donbasa kaujiniekiem. Vienošanās arī paredz, ka Ukrainas prezidents Petro Porošenko atteiksies no iestāšanās NATO, bet Putins nejauksies Ukrainas tirdzniecībā ar Eiropas Savienību (ES), skaidro laikraksts.

Paredzēta arī Ukrainas ilglaicīga līguma noslēgšana ar Krievijas kompāniju «Gazprom» par iepriekš norunātu cenu. Krievijai būs jāizmaksā arī viens miljards dolāru (apmēram 746 miljonu eiro) kompensācija Ukrainai par Krimā turētās Krievijas Federācijas Melnās jūras flotes īres maksas zaudēšanu.

Informācijas avots ir pārliecināts, ka slepenā plāna realizācija sāksies uzreiz pēc «Malaysia Airlines» lidmašīnas notriekšanas izmeklēšanas pabeigšanas, ar ko politiskie līderi nebija rēķinājušies.

Komentāri (37)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu