WHO: Ebolas vīrusa upuru skaits Rietumāfrikā jau 729 (4)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ebolas vīrusa epidēmijā Rietumāfrikas valstīs mirušo skaits ir pieaudzis līdz 729 cilvēkiem, ceturtdien paziņoja ANO Pasaules veselības organizācija (WHO).

Pagājušonedēļ no ceturtdienas līdz svētdienai tika reģistrēti 57 jauni Ebolas vīrusa izraisīti nāves gadījumi Gvinejā, Libērijā, Nigērijā un Sjerraleonē, teikts WHO paziņojumā.

Šajās četrās dienās arī tika konstatēti 122 jauni Ebolas vīrusa infekcijas gadījumi, un kopējais apstiprināto un iespējamo infekcijas gadījumu skaits pieauga līdz 1323.

Libērijas valdība trešdienas vakarā paziņoja, ka tā slēdz visas skolas un nosūta «mazāk svarīgos» valdības iestāžu darbiniekus 30 dienu atvaļinājumā, lai apturētu Ebolas vīrusa izplatīšanos. Libērijā tiek slēgti arī visi tirgi pierobežas rajonos. Piektdiena, 1.augusts, ir pasludināta par brīvdienu, kura gan tiks izmantota, lai dezinficētu visas valsts iestādes.

Libērijas futbola asociācija otrdien paziņoja, ka aptur savas aktivitātes, lai novērstu Ebolas vīrusa tālāku izplatību valstī.

Ebolas vīrusa epidēmija sākās janvārī Gvinejā un vēlāk izplatījās uz tās dienvidu kaimiņvalstīm Libēriju un Sjerraleoni, kā arī uz Nigēriju.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu