Džihādisti Sīrijas sievietēm pavēl nēsāt parandžas (7)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Islāmistu grupējums, kas sevi dēvē par Islāma valsti (IS), ieviesis Sīrijas austrumos stingru ģērbšanās kodeksu sievietēm, aizliedzot svešam skatam atklāt jebkādu ķermeņa daļu, vēsta cilvēktiesību aizstāvju organizācija «Syrian Observatory for Human Rights» (SOHR).

«Sievietēm (..) ir pilnībā aizliegts parādīt savas acis,» teikts paziņojumā, kurš izplatīts Deir ez Zoras provincē Sīrijas austrumos, kuru kontrolē IS.

Zem tradicionālajiem melnajiem apmetņiem nedrīkst būt manāmas arī zem tiem nēsātās spilgtās drānas. Apmetņi «nedrīkst būt greznoti ar pērlēm, vizuļiem vai cita veida rotājumiem» un sievietes «nedrīkst nēsāt augstpapēžu kurpes.»

«Pārkāpēji tiks sodīti,» brīdina islāmisti, tiesa gan, neprecizējot paredzēto sodu.

Pagājušajā mēnesī IS tā kontrolētajās teritorijās Sīrijā un Irākā pasludināja kalifātu.

IS tiek apsūdzēta visnežēlīgākajos noziegumos visā trīs gadus ilgajā Sīrijas konfliktā, ieskaitot masu nolaupīšanas un plaša mēroga nāvessoda izpildīšanas.

Reģionā, kas ir džihādistu kontrolē, izplatīts arī paziņojums, kas aizliedz ūdens pīpju un cigarešu pārdošanu un publisku to lietošanu.

«Lai ieviestu Islāma likumus un cīnītos ar ļaunām lietām, ir pilnībā aizliegts pārdot cigaretes un ūdens pīpes, (..) kā arī publiska smēķēšana,» teikts paziņojumā.

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu