Nīderlande: situācija Malaizijas lidmašīnas atlūzu apkaimē joprojām nestabila

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Nīderlandes policija, kas pavada starptautiskos izmeklētājus uz Malaizijas pasažieru lidmašīnas nogāšanās vietu Ukrainas austrumos, ceturtdien paziņoja, ka situācija tur joprojām ir riskanta, lai gan nelielai ekspertu komandai ir izdevies piekļūt avārijas vietai.

«Drošības situācija joprojām ir ļoti nestabila,» žurnālistiem Kijevā sacīja Malaizijas nacionālās lidsabiedrības «Malaysia Airlines» reisa MH17 katastrofas upuru atrašanas misijas vadītājs Pīters Jāps Ālbersergs.

«Mēs neesam pilnībā droši par to, vai tuvākajā laikā varētu piekļūt avārijas vietai ar visu ekspertu komandu, tomēr mums ir lielākas cerības nekā bija vakar,» viņš piebilda.

Nīderlandes policijas pārstāvis norādīja, ka izmeklētāji mēģinās avārijas vietai piekļūt piektdien, lai «veiktu ierobežotu meklēšanu dažās vietās».

Situācijas izlūkošanas komanda, kurā ir Nīderlandes un Austrālijas policijas eksperti, kā arī Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas (EDSO) novērotāji, ceturtdien beidzot spēja piekļūt lidmašīnas atlūzu atrašanās vietai.

Tas izdevās pēc tam, kad Ukrainas drošības spēki izsludināja vienas dienas pamieru reģionā.

Tā ir pirmā starptautisko ekspertu vizīte katastrofas vietā nepilnas nedēļas laikā, jo no svētdienas to kavēja sadursmes starp Ukrainas drošības spēkiem un separātistu nemierniekiem.

Ziņu aģentūras AFP reportieru komanda, kas tikai dažu minūšu braucienā atpalika no starptautiskās komandas, dzirdēja šāviņu eksplozijas un redzēja melnus dūmus paceļamies no teritorijas netālu no avārijas vietas.

Lai gan EDSO bija paziņojusi, ka ekspertu komanda ir devusies ceļā uz 17.jūlijā notriektās lidmašīnas nogāšanās vietu, separātisti Ukrainas austrumos apgalvoja, ka tai piekļūt nav iespējams, jo Ukrainas armija turpinot karadarbību.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu