Pazemes gāzes eksplozijas Taivānā sagrauj veselas ielas - 24 bojāgājušie (8)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Taivānas dienvidu pilsētā Kaosjunā ceturtdienas vakarā notika vairākas stipras dabasgāzes eksplozijas, kurās gājuši bojā vismaz 24 cilvēki un ievainots 271, piektdien paziņoja Nacionālās ugunsdzēsības aģentūras amatpersonas.

Pēc eksplozijām izcēlās plaši ugunsgrēki Kaosjunas Čjaņžeņas rajonā un iedzīvotāji glābās no liesmām.

Tiek uzskatīts, ka sprādzienus izraisījusi gāzes noplūde no pazemes cauruļvadiem. Tie bija tik spēcīgi, ka apgāza automobiļus un saplosīja ielu asfalta segumu. Vienā ielā visā tās garumā radās bedre, kurā iekrita ugunsdzēsēju mašīnas un citi autosatiksmes līdzekļi.

Starp bojāgājušajiem bija četri ugunsdzēsēji, bet starp ievainotajiem - 22.

Kaosjunas mērija paziņoja, ka līdz piektdienas rītam lielākā daļa ugunsgrēku tika nodzēsti vai izbeidzās paši no sevis.

Gāzes eksplozijas notika divu vai triju kvadrātkilometru plašā rajonā.

Pašvaldība evakuēja vairāk nekā 1100 iedzīvotāju uz skolām un patvertnēm, mēģināja noteikt gāzes noplūdes vietas un brīdināja iedzīvotājus netuvoties tām.

Katastrofas seku likvidēšanā tika iesaistīti arī apmēram 1400 karavīru.

1997.gadā gāzes eksplozijā Kaosjunā gāja bojā pieci cilvēki un tika ievainoti apmēram 20, kad Taivānas valsts kompānija «Chinese Petroleum Corp.» (CPC) mēģināja atsegt gāzesvada posmu kādā ceļu būves projektā.

Komentāri (8)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu