ASV un Japāna vienisprātis par nepieciešamību turpināt spiedienu uz Krieviju (8)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

ASV viceprezidents Džo Baidens un Japānas premjerministrs Sindzo Abe ir vienisprātis, ka nepieciešams turpināt spiedienu uz Krieviju saistībā ar notikumiem Ukrainā, piektdienas naktī paziņoja Baltā nama administrācija.

ASV viceprezidents telefona sarunā ar Japānas premjeru apsveica Japānas noteiktās sankcijas pret Krieviju, teikts Baltā nama paziņojumā.

Puses piekrita, ka ir svarīgi turpināt «Lielā septiņnieka» (G7) valstu centienu koordināciju spiediena izdarīšanā uz Krieviju, lai tā izbeigtu darbības situācijas destabilizācijai Ukrainā,

uzsvēra Baltā nama administrācija.

ASV viceprezidents atbalstīja Japānas tiekšanos pārskatīt savu konstitūciju, kura aizliedz izmantot Japānas bruņotos spēkus ārvalstīs. Baltais nams uzskata, ka tas «ļaus nostiprināt ASV un Japānas savienību un ļaus Japānai sniegt vēl būtiskāku ieguldījumu reģionālās un starptautiskās drošības un miera nodrošināšanā».

Baidens arī pauda gandarījumu par to, ka Japāna atbalstījusi sarunas par Irānas kodolprogrammu. Telefonsarunas gaitā tika apspriesta arī situācija Ziemeļkorejā.

Komentāri (8)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu