Japānas policija noslēpusi 81 tūkstoti noziegumu, lai uzlabotu tēlu (5)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Japānas lielpilsētas Osakas policija ir atzinusies, ka vairāku gadu laikā nav reģistrējusi vairāk nekā 81 tūkstoti likumpārkāpumu, mēģinot uzlabot šīs pilsētas tēlu ielu noziedzības jomā, piektdien ziņoja laikraksts «Asahi».

Šāda rīcība kļuva zināma šonedēļ, kad Osakas policija atzinās, ka no 2008. līdz 2012. gadam nav iekļāvusi šos noziegumus Japānas noziedzības statistikā.

Noslēptie noziegumi bija apmēram 10% no visiem šajā laika posmā izdarītajiem noziegumiem Osakā. To slēpšanas dēļ Japānas galvaspilsēta Tokija izvirzījās pirmajā vietā valstī noziedzības ziņā.

Lielākā daļa Osakā noslēpto noziegumu bija zādzības, tostarp desmitiem tūkstošu automašīnu un velosipēdu zādzību, tomēr tika noslēpti arī vairāki simti nopietnāku noziegumu, tostarp laupīšanas un pat slepkavības.

Policijas vadība noliedza, ka būtu likusi padotajiem slēpt šos datus, un apmēram 100 policistiem tika izteikts rājiens. Zemākā ranga policisti tomēr pastāstīja medijiem, ka populārs vietējais politiķis izdarījis spiedienu uz likuma sargiem, lai tie uzlabotu noziedzības perēkļa reputāciju ieguvušās pilsētas tēlu.

Japānā ir viens no pasaulē zemākajiem noziedzības līmeņiem, tomēr valsts iedzīvotāju vidū Osaka ilgi tika uzskatīta par bīstamāku lielpilsētu nekā pārējās.

Policijas noslēptie noziegumi tika izdarīti pašā Osakā, kur ir 2,7 miljoni iedzīvotāju, un apkārtējās apdzīvotajās vietās.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu