Senatori prasa Obamam atzīt Ukrainas kaujiniekus par teroristiem (64)

LETA/BBC
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

19 ASV republikāņu senatori pieprasījuši ASV prezidentam Barakam Obamam atzīt tā sauktās Doņeckas un Luhanskas tautas republikas par teroristiskām organizācijām un iekļaut tās melnajā sarakstā.

Ceturtdien prezidentam tika nosūtīta vēstule ar šo pieprasījumu.

«Mēs aicinām jūs saskaņā ar ASV likumdošanu atzīt prokrievisko kaujinieku struktūras «Doņeckas tautas republiku» un «Luhanskas tautas republiku» par ārvalstu teroristiskām organizācijām,» norādījuši senatori.

Kā viņi uzskata, tāds solis varētu nopietni apgrūtināt Krievijas darbības.

Senatori atzinīgi novērtēja ASV Finanšu ministrijas 16.jūlijā ieviestās sankcijas pret Krieviju. Tomēr, kā uzskata vēstules autori, kaujinieku iekļaušana ārvalstu teroristu sarakstā ļautu vairāk kontrolēt šos grupējumus un tos, kuri viņus atbalsta.

Likumdevēji piebilduši, ka atbildi no prezidenta gaida nekavējoties.

ASV likumos noteikts, ka jebkādas struktūras atzīšana par ārvalstu teroristisku organizāciju liedz valstī iebraukt ar šiem teroristiem saistītām personām, kā arī var tikt iesaldēti jebkādi viņu aktīvi, kas atrodas ASV jurisdikcijā. Turklāt šo grupējumu materiāla atbalstīšana tiek uzskatīta par noziegumu.

Komentāri (64)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu