Porošenko: Ukraiņi atkal ar ieročiem rokās lauž citas valsts impēriskos plānus (313)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET

Ukraiņiem kārtējo reizi ar ieročiem rokās nākas aizsargāt neatkarību no ārējiem tīkojumiem, lauzt citas valsts impēriskos plānus, piektdien paziņoja Ukrainas prezidents Petro Porošenko, pieminot Pirmā pasaules kara sākuma 100.gadadienu.

«Pirmais pasaules karš, tā izraisītais oktobra apvērsums Krievijā, cīņa pret boļševiku invāziju nebija viegls pārbaudījums ukraiņu izturībai. Mūsu centienus pēc brīvības un valstiskuma atjaunošanas nesalauza bads un komunistiskā režīma represijas,» paziņoja Porošenko.

Viņš atgādināja, ka Pirmā pasaules kara laikā gandrīz visa Ukrainas teritorija bija sadalīta starp karojošajām impērijām un kļuva par kaujas lauku.

«Svarīga mācība, kas jāgūst no pagājušā gadsimta sākuma asiņainajiem notikumiem, ir tāda, ka tikai neatkarīga, vienota un spēcīga valsts ir ķīla pret brāļu asinsizliešanu svešos karos,» uzsvēra Porošenko.

Viņš pauda pārliecību, ka ukraiņi ar viņiem piemītošo brīvības mīlestību un patriotismu spēs nosargāt savu valsti, atjaunot un aizsargāt tās teritoriālo vienotību.

Komentāri (313)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu