Izraēlas armija: Pamiers Gazas joslā ir beidzies (22)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Izraēlas armija piektdien paziņojusi, ka tikai pirms dažām stundām noslēgtais trīs dienu pamiers ir beidzies, jo palestīniešu kaujinieki nolaupījuši izraēliešu karavīru.

Uz žurnālistu jautājumu, vai pamiers ir beidzies, armijas pārstāvis Pīters Lerners atbildēja «Jā. Mēs turpinām mūsu sauszemes operāciju.»

Lerners piebilda, ka saskaņā ar sākotnējo informāciju «incidentā, kurā teroristi pārkāpa pamieru, teroristi nolaupīja [izraēliešu] karavīru».

Izraēlas veiktā apšaudē Gazas joslā nogalināti 44 palestīnieši

Intensīvā Izraēlas veiktā apšaudē piektdien Gazas joslā nogalināti 44 un ievainoti vairāk nekā 150 cilvēku, paziņoja mediķi.

AFP reportieri Gazas joslā ziņoja, ka Izraēlas artilērija apšaudījusi Rafahas pilsētu Gazas joslas dienvidos.

Lai gan tika panākta vienošanās par 72 stundu pamieru, sākot no piektdienas pulksten 8, palestīnieši pamieru pārkāpa un Izraēla atsāka militāros triecienus Gazas joslai.

Izraēlas bruņoto spēku preses sekretārs Pēters Lerners, atbildot uz žurnālistu jautājumiem, apliecināja, ka pamiers ir beidzis, un, ka Gazas joslā palestīnieši ir nolaupījuši Izraēlas karavīru.

«Jā, mēs turpinām savas aktivitātes uz zemes,» sacīja Lerners.

«Mūsu rīcībā esošā sākotnējā informācija liecina, ka teroristi ir nolaupījuši karavīru incidentā, kurā teroristi pārkāpa pamieru,» viņš piebilda.

Izraēla no 8.jūlija īsteno gaisa triecienu kampaņu Gazas joslā, lai izbeigtu Izraēlas apšaudes ar raķetēm no šīs palestīniešu teritorijas. No 17.jūlija tā īsteno arī sauszemes spēku operāciju Gazas joslā ar mērķi sagraut kaujinieku izveidotos tuneļus, pa kuriem tie iekļūst Izraēlā teroraktu rīkošanai.

Piektdien dažas stundas pirms gaidāmās pamiera stāšanās spēkā kļuva zināms, ka šajā Izraēlas ofensīvā ir nogalināti vismaz 1450 palestīniešu. Saskaņā ar ANO datiem apmēram divas trešdaļas nogalināto palestīniešu bija civiliedzīvotāji.

Izraēlas pusē ir 64 upuri, tai skaitā 61 armijas karavīrs, divi civiliedzīvotāji, kā arī lauksaimniecības strādnieks no Taizemes, kas gāja bojā grupējuma HAMAS kaujinieku rīkotās raķešu apšaudēs Izraēlas dienvidos.

Komentāri (22)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu