Maskavas tiesa noraida lūgumu noteikt mājas arestu Navaļnijam (1)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Maskavas Zamoskvoreckas rajona tiesa piektdien noraidīja prokuratūras lūgumu opozīcijas aktīvistam Aleksejam Navaļnijam noteikt apcietinājumu saistībā ar aizdomām, ka viņš ir izmantojis internetu un tādējādi pārkāpis mājas aresta noteikumus.

Navaļnija advokāte Olga Mihailova pēc tiesas sēdes teica žurnālistiem, ka tiesa nav atzinusi par pietiekamiem prokuratūras lūgumā izklāstītos argumentus par nepieciešamību noteikt Navaļnijam mājas arestu.

Viens no asākajiem Krievijas prezidenta Vladimira Putina kritiķiem tiek apsūdzēts 27 miljonu rubļu (530 tūkstošu eiro) izkrāpšanā no Francijas kosmētikas firmas «Yves Rocher» Krievijas meitasuzņēmuma. Navaļnijs mājas arestā atrodas kopš februāra, un viņam ir aizliegts izmantot internetu.

Slēgtā tiesas sēdē prokuratūra lūdza pārvietot apsūdzēto uz cietumu atbilstoši Federālā sodu izpildes dienesta prasījumam, informēja viens no Navaļnija palīgiem Nikolajs Ļaskins.

«Prokuratūrai esot pierādījumi, ka Navaļnijs ir izmantojis internetu,» viņš vēstīja no tiesas zāles.

Navaļnija atbalstītāji bažījas, ka prāvas rezultātā viņam varētu piespriest ilgstošu cietumsodu, kas būtu milzīgs trieciens jau tā sašķeltajai Krievijas opozīcijai.

Pērn jūlijā Kirovas pilsētas Ļeņina rajona tiesa atzina opozīcijas aktīvistu Navaļniju par vainīgu līdzekļu izlaupīšanā valsts kompānijā «Kirovļes» un piesprieda viņam piecu gadu cietumsodu, bet jau nākamajā dienā viņu atbrīvoja pret parakstu par neizbraukšanu no dzīvesvietas pirms sprieduma stāšanās spēkā. Kirovas apgabala tiesas krimināllietu kolēģija 16.oktobrī nomainīja Navaļnijam piespriesto reālo cietumsodu pret nosacītu.

Tas negaidīti ļāva viņam piedalīties Maskavas mēra vēlēšanu kampaņā.

38 gadus vecais pret korupciju vērstā emuāra autors noraida visas apsūdzības kā Kremļa mēģinājumu sodīt viņu par uzdrīkstēšanos stāties pretī Putinam.

Viņš ir arī apsūdzēts četru miljonu rubļu (80 tūkstošu eiro) izkrāpšanā no Krievijas firmas MPK.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu