Zēns, kuram ir alerģija pašam pret sevi (28)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kadrs no Youtube

Septiņus gadus vecais britu zēns Juniors Rukrofs savas dzīves laikā slimnīcā nonācis vairāk nekā 50 reizes - viņš cieš no alerģijas pret teju visu, arī sevi - zēnam ir alerģija pašam pret saviem matiem, raksta «Daily Mail».

Alerģiska reakcija pašam pret saviem matiem zēnam ik dienu draud izraisīt dzīvībai bīstamas astmas lēkmes.

Tomēr cilvēka mati nav vienīgā lieta, kas viņam izraisa alerģiju.

Ik dienu Rukrofam jālieto vesels medikamentu kokteilis.

Viņa māte stāsta, ka bijusi šokā, uzzinot, ka zēns būtībā ir alerģisks pats pret sevi. «Tas ir kaut kas traks! Kad izdzirdēju, ka Juniors ir alerģisks pret pats saviem matiem, nespēju noticēt, tas šķita absurdi. Tu taču nevari izvairīties no saviem matiem, tāpēc viss, ko varam darīt, ir turēt viņam matus īsus un atgādināt, lai viņš neskaras pie savas galvas,» stāsta zēna 31 gadu vecā māte Paula.

Pat pieskāriens matiem un vēlāk sejai izraisa pampumu

«Esmu saņēmusi zvanus no viņa skolas, jo, kad viņš ir uztraucies, stundās strādājot, viņš mēdz ar pirkstiem braukt cauri matiem. Savukārt tad, kad viņš pieskaras savai sejai, tā pietūkst.»

Zēna daudzās alerģijas sāka atklāties gada vecumā, kad viņu gandrīz nogalināja mammas buča.

«Es biju ēdusi riekstus un īsi pēc tam viņu noskūpstīju. Pēkšņi viņa sejiņa piepampa un viņš nevarēja paelpot. Tas bija šausminoši, un man nebija ne jausmas, kāpēc tā noticis. Es toreiz uzreiz vēl nesapratu, kas notiek. Ātrās palīdzības ārsti toreiz teica, ka paspējuši pēdējā brīdī,» skaidro mamma Paula, kurai bez Juniora ir vēl pieci citi bērni.

Ārsti pēc tam zēnam veica alerģijas testu, kas uzrādīja, ka viņš ir alerģisks pret teju visu - riekstiem, suņiem, kaķiem, jūrascūciņām, trušiem, zirgiem, zāli, putekļiem un pat cilvēka matiem.

Ik diena ģimenei tāpēc paiet, rūpīgi izvērtējot, vai kāda no plānotajām nodarbēm vai lietām nevarētu izraisīt alerģisku reakciju un astmas lēkmi.

Komentāri (28)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu