Jaunākajā apšaudē Izraēla Gazā nogalinājusi 107 palestīniešus (59)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Vismaz 107 palestīnieši tika nogalināti un viens Izraēlas karavīrs pazuda un tiek uzskatīts par sagūstītu jaunā vardarbības vilnī, kas izcēlās pēc tam, kad tika pārkāpts pamiers.

Uzbrukumi turpinājās visu nakti, kad Gazas joslas dienvidu pilsētā Rafahā vien bojā gāja vismaz 35 palestīnieši.

Lai gan tika panākta vienošanās par 72 stundu pamieru, sākot no piektdienas pulksten 8, palestīnieši pamieru pārkāpa un Izraēla atsāka militāros triecienus Gazas joslai.

Izraēlas bruņoto spēku preses sekretārs Pēters Lerners, atbildot uz žurnālistu jautājumiem, apliecināja, ka pamiers ir beidzis, un, ka Gazas joslā palestīnieši ir nolaupījuši Izraēlas karavīru.

ASV prezidents Baraks Obama aicināja «bez nosacījumiem» atbrīvot 23 gadus veco otro leitnantu Hadaru Goldinu, tomēr viņā arī pieprasīja lielāku civiliedzīvotāju Gazas joslā aizsardzību.

Gazas joslā valdošās islāmistu kustības HAMAS bruņotais bruņotais spārns «Ezedīna al Kasama brigādes» sestdien paziņoja, ka nezina neko par pazudušā karavīra atrašanās vietu.

Sestdienas rītā Izraēlas pretgaisa aizsardzības sistēma virs Telavivas pārtvēra divas raķetes, kā arī vienu raķeti virs dienvidu pilsētas Bēršebas, informēja Izraēlas armija.

Kasama brigādes apstiprināja, ka ir palaiduši trīs raķetes uz Telavivu.

HAMAS apsūdzēja Izraēlu par pamiera laušanu, bet Izraēla sacīja, ka tikai atbildēja uz kaujinieku uzbrukumiem.

Izraēla no 8.jūlija īsteno gaisa triecienu kampaņu Gazas joslā, lai izbeigtu Izraēlas apšaudes ar raķetēm no šīs palestīniešu teritorijas. No 17.jūlija tā īsteno arī sauszemes spēku operāciju Gazas joslā ar mērķi sagraut kaujinieku izveidotos tuneļus, pa kuriem tie iekļūst Izraēlā teroraktu rīkošanai.

Šajā Izraēlas ofensīvā ir nogalināti vismaz 1650 palestīniešu. Saskaņā ar ANO datiem apmēram divas trešdaļas nogalināto palestīniešu bija civiliedzīvotāji.

Izraēlas pusē ir 66 upuri, tai skaitā 63 armijas karavīrs, divi civiliedzīvotāji, kā arī lauksaimniecības strādnieks no Taizemes, kas gāja bojā grupējuma HAMAS kaujinieku rīkotās raķešu apšaudēs Izraēlas dienvidos.

Komentāri (59)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu