ASV Kongress apstiprina finansējumu Izraēlas pretraķešu sistēmai (28)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

ASV parlaments piektdien apstiprināja 225 miljonu ASV dolāru (168 miljonu eiro) lielu finansējumu Izraēlas pretraķešu sistēmai «Iron Dome», kas tiek uzteikta par spēju pārtvert Gazas joslā valdošās islāmistu kustības HAMAS raidīto raķešu pārtveršanā pirms tās spēj sasniegt mērķi.

Kongresa apakšpalāta piektdienas vakara balsojumā ar 395 balsīm par un astoņām pret apstiprināja finansējumu, bet Senāts iepriekš to bija apstiprinājis vienbalsīgi.

Finansējuma piešķiršanai vēl ir nepieciešams ASV prezidenta Baraka Obamas paraksts.

No ārkārtas izdevumiem paredzētajiem līdzekļiem piešķirtais finansējums, kas palielina ASV budžeta deficītu, nepieciešams «Iron Dome» pārtvērējraķešu krājumu atjaunošanai.

Finansējums ir daļa no ASV valdības lūguma piešķirt 3,1 miljardus ASV dolāru (2,3 miljardus eiro) militārajai palīdzībai Izraēlai, kas ir lielākā ieguvēja pasaulē no ASV sniegtās ārējās palīdzības.

Pērn ASV Kongress «Iron Dome» piešķīra 235 miljonus ASV dolāru.

Baltais nams sākotnēji lūdza 176 miljonus ASV dolāru Izraēlas pretraķešu sistēmas vajadzībām 215.gadā, tomēr deputāti palielināja šo summu. Kongress bieži palielina prezidenta lūgto finansējumu Izraēlas drošības projektiem.

Komentāri (28)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu