Krievijā slēgts pēdējais neatkarīgais analītiskais TV raidījums (119)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Krievijā slēgts pēdējais neatkarīgais analītiskais ziņu raidījums federālajos telekanālos, valstī vairojoties Kremļa kontrolēto mediju pret Rietumiem vērstai histērijai.

Telekanāla «Ren TV» vadība paziņojusi, ka tiek slēgts Mariannas Maksimovskajas analītiskais raidījums, kurš pastāvēja kopš 2003.gada.

«Programmu atcēla kanāla vadība,» sacīja viens no programmas žurnālistiem Romāns Supers. «Darbinieki to negaidīja un kopā ar citiem to uzzināja vakar. Kas notiks tālāk, mēs - pārraides darbinieki - nezinām.»

«Iemesli programmas slēgšanai ir tik acīmredzami, ka te nav ko komentēt,» savā «Facebook» lapā raksta cita programmas darbiniece Jeļena Vorotilova. «Meklēju darbu.»

«Ren TV» ir vienīgais visā Krievijā raidošais telekanāls, kur raidītas salīdzinoši neatkarīgas ziņas un analītiskais raidījums «Nedēļa ar Mariannu Maksimovskaju» tika uzskatīts par spīdošāko telekanāla produktu.

Kopā ar telekanālu «Doždj», radiostaciju «Eho Moskvi» un dažiem laikrakstiem «Ren TV» bija vieta, kur savu nepatiku pret varu varēja paust Kremļa kritiķi.

Kā norāda novērotāji, kopš Ukrainas krīzes izcelšanās Krievijas telekanāli ieņēmuši izteikti prokremlisku, antirietumniecisku nostāju, bieži vien raidot atklātus melus par notiekošo Ukrainā.

Komentāri (119)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu