Putina draugs - miljardieris gatavs valstij ziedot visu savu bagātību (178)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Putina tuvs draugs, uzņēmējs un miljardieris Genādijs Timčenko starptautisko sankciju dēļ pret Krieviju paudis gatavību vajadzības gadījumā valstij vai labdarības mērķiem atdot visu savu bagātību, raksta «Reuters».

Timčenko ir viens no tiem cilvēkiem, pret kuru ASV personīgi noteikušas sankcijas saistībā ar Krievijas veikto Krimas aneksiju. Sankcijas pret viņu noteiktas kā pret tuvu Krievijas prezidenta Vladimira Putina līdzgaitnieku.

Krievijas ziņu aģentūra «Itar Tass» Timčenko bagātību lēš ap 12-16 miljardiem ASV dolāru, savukārt žurnāls «Forbes» to iepriekš novērtēja ap 14,4 miljardiem ASV dolāru.

Timčenko ir gan Krievijas, gan Somijas pilsonība, un viņš ir galvenais akcionārs otrajā lielākajā Krievijas gāzes uzņēmumā «Novatek».

Viņš ir viens no turīgākajiem Krievijas uzņēmējiem. Putins viņu publiski dēvējis par savu draugu, kurš esot netaisnīgi cietis no sankciju ieviešanas.

Noliedz, ka veiksme saistīt ar Kremļa atbalstu

Pats Timčenko noliedz, ka viņa veiksmīgā uzņēmējdarbība saistīta ar Kremļa vēlību, tomēr tagad paudis gatavību savu bagātību atdot valstij un sabiedrībai.

«No savas puses varu teikt skaidri un noteikti: ja būs vajadzība, jau rīt visu nodošu valstij.

Vai arī labdarībai. Lai tikai nāktu par labu,» «Itar Tass» izsakās uzņēmējs, tiesa, neprecizējot, kādā gadījumā tas notiktu.

ASV martā, motivējot Krimas dēļ noteiktās sankcijas, paziņoja, ka Putins ieguldījis līdzekļus Šveices treidinga kompānijā «Gunvor», caur kuru plūst apmēram 3% pasaules naftas piegāžu. Kremlis šos paziņojumus nekomentēja, savukārt «Gunvor» nosauca par klaji nepatiesiem, kā arī uzsvēra, ka Timčenko savas daļas uzņēmumā pārdeva vairākas dienas pirms sankciju noteikšanas.

Sūdzas par sabojātajiem atvaļinājuma plāniem Francijā

«Par visu šajā dzīvē jāmaksā. Arī par par to, ka pazīstat valsts vadītāju,» izteicās Timčenko, kritizējot sankciju netaisnību.

Viņš arī uzsvēra, ka Eiropas Savienības noteiktās sankcijas pret viņu nekavējot viņam ceļot Eiropā, taču viņš neriskējot to darīt, baidoties no «ASV specdienestu provokācijām». Timčenko zūdās, ka visa viņa ģimene vasarā, kā tas ierasts ik gadu, devusies uz Francijas dienvidiem, taču viņš tagad esot nošķirts no tā visa - «no ģimenes, no iemīļotā suņa».

Komentāri (178)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu