Lai sodītu Krieviju, Austrālijas jēru audzētāji pārtrauc eksportu (53)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Austrālijas jēru audzētāju organizācija «Australian Lamb Group» (ALG) nolēmusi pārtraukt jēra gaļas eksportu uz Krieviju, lai sodītu to saistībā ar Malaizijas pasažieru lidmašīnas notriekšanu virs Ukrainas austrumiem pagājušajā mēnesī, pirmdien paziņoja Krievijas veterinārā un pārtikas uzraudzības dienesta «Rosseļhoznadzor» oficiālais pārstāvis Aleksejs Aleksejenko.

«Šodien mēs saņēmām ziņu, ka Austrālijas jēru audzētāju organizācija ir paziņojusi par piegāžu Krievijai pārtraukšanu,» telekanālam «Rossija 24» teica Aleksejenko, piebilstot, ka šāda lēmuma motivācija ir vēlme sodīt Krieviju saistībā ar Malaizijas lidmašīnas notriekšanu.

Pēc Eirāzijas Ekonomiskās komisijas datiem, Austrālija pagājušajā gadā uz Muitas savienības valstīm eksportējusi 6,3 tūkstošus tonnu jēra un kazas gaļas, bet šā gada pirmajos piecos mēnešos - 1,8 tūkstošus tonnu. Gandrīz viss šis eksports bijis uz Krieviju.

17.jūlijā Ukrainas austrumos, Doņeckas apgabalā, virs separātistu kontrolētās teritorijas tika notriekta Malaizijas nacionālās aviokompānijas «Malaysia Airlines» lidmašīna «Boeing 777», kas bija ceļā no Amsterdamas uz Kualalumpuru, un gāja bojā visi 298 cilvēki, kas atradās aviolainerī. Vairums lidmašīnas pasažieru bija Nīderlandes pilsoņi - pavisam 192, no kuriem viens bija Nīderlandes un ASV dubultpilsonis. Starp lidmašīnas pasažieriem bija arī 28 Austrālijas pilsoņi un vēl deviņi šīs valsts pastāvīgie iedzīvotāji.

Lidmašīnas notriekšanā tiek vainoti separātisti, kurus atbalsta Maskava.

Komentāri (53)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu