Pāvests sāk pirmo vizīti Āzijā - ieradies Dienvidkorejā (6)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Romas pāvests Francisks ceturtdienas rītā ieradās Dienvidkorejā piecu dienu vizītē, kas ir viņa pirmais Āzijas apmeklējums kopš ievēlēšanas par pāvestu 2013.gada martā.

Pāvesta lidmašīna nolaidās Inčeonas lidostā, kur viņu sagaidīja Dienvidkorejas prezidente Paka Geunhje. Pāvests arī tika sagaidīts ar 21 lielgabala salūtu.

Romas pāvesta iepriekšējā vizīte Āzijā notika 1999.gadā, kad toreizējais pāvests Jānis Pāvils II apmeklēja Indiju. Savukārt Dienvidkoreju Romas katoļu baznīcas galva iepriekš apmeklēja pirms 25 gadiem. Pāvests Francisks ir paziņojis par nodomu nākamgad apmeklēt Filipīnas un Šrilanku.

Pāvests Francisks ar vizīti Dienvidkorejā atzīst, ka šajā valstī ir viena no straujāk augošajām un ietekmīgākajām Romas katoļu kopienām Āzijā. Dienvidkorejā ir 5,4 miljoni katoļticīgo - apmēram 10,4% no valsts iedzīvotāju skaita.

Dienvidkorejas apmeklējuma laikā

pāvests nāks klajā ar vēstījumu par «Āzijas nākotni», kā arī «uzrunās visas kontinenta valstis»,

televīzijas intervijā paziņoja Vatikāna valsts sekretārs kardināls Pjetro Parolins.

Pāvests lidojumā uz Dienvidkoreju šķērsoja Ķīnas gaisa telpu un izmantoja šo gadījumu, lai nosūtītu telegrammu Ķīnas prezidentam Sji Dziņpinam. «Ielidojot Ķīnas gaisa telpā, es novēlu visu labāko jūsu ekselencei un jūsu līdzpilsoņiem un novēlu, lai Dievs svētī šo valsti ar mieru un labklājību,» teikts telegrammas tekstā.

Ķīnas komunistu režīms 1951.gadā pārtrauca attiecības ar Vatikānu. Ķīnā legāli pastāv tikai valsts kontrolēta katoļu baznīca, bet Romas pāvestam pakļautā katoļu baznīca tur darbojas nelegāli.

Dienvidkorejā kristieši ir lielākā reliģiskā grupa. Lai gan vairākums Dienvidkorejas kristiešu ir protestanti, visstraujāk pieaug tieši Romas katoļu skaits.

Pāvests sestdien Seulā celebrēs brīvdabas misi, uz kuru ieradīsies apmēram miljons katoļticīgo. Tās laikā viņš iecels svētlaimīgo kārtā 124 mocekļus, kas tika vajāti Korejā 18. un 19. gadsimtā.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu