Ar īpašām kamerām varēs pūlī pamanīt teroristus (16)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Zinātnieki Ķīnā izstrādājuši īpašu kameru, ar kuras palīdzību pūlī starp cilvēkiem var izšķirt tos, kuri ir satraukti. Satraukums un citas pazīmes tādējādi kamerai automātiski ļautu identificēt potenciālos teroristus vai citas personas, kuras grasās izdarīt noziegumu, raksta «The Telegraph».

Zinātnieki no Ķīnas Dienvidrietumu universitātes izmantojuši hiperspektrālo attēlveidošanu, lai cilvēku asinīs mērītu skābekļa daudzumu un aprēķinātu stresa līmeņus.

Pētnieki apgalvo, ka viņi šādā veidā spēj atšķirt cilvēkus, kuriem augsts skābekļa līmenis asinīs ir fiziskās aktivitātes dēļ, no tiem, kuriem to izraisa stress.

Ķīnā noziegumi sabiedriskās vietās ir visai izplatīti. Ar īpašo kameru palīdzību tādējādi varētu novērst, piemēram, gadījumus, kad ar nazi vai kādu citu ieroci bruņojies cilvēks uzbrūk cilvēkiem. Piemēram, martā dzelzceļa stacijā nezināmi vīrieši ar nazi uzbruka svešiniekiem - tika nogalināti 29 cilvēki un 130 ievainoti. Četrus no uzbrucējiem neitralizēja policija, pārējie aizbēga.

«Jo lielāks stress, jo lielāks skābekļa daudzums asinīs. Mūsu tehnoloģija ļauj šādus cilvēkus identificēt, un automātiski var tikt iesaistīti policisti, lai tamlīdzīgus noziegumus nākotnē novērstu,» stāsta elektroniskās informācijas inženierzinātņu profesors Čens Tongs, kurš piedalījies kameras izstrādē.

Komentāri (16)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu