Aeroflot atzīst: pilots kļūdījās sakot, ka «Ukrainā dzīvo mēsli» (56)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Vakardien TVNET ziņoja, ka Slovākijas vēstniecības Maskavā darbinieks Martins Kačo sociālajā tīklā Twitter 8.augustā ierakstījis: «Lidojot ar kompānijas Aeroflot reisu no Maskavas uz Vīni 8.augustā, lidmašīnas kapteinis teica: «Mēs lidojam pāri teritorijām, kas kādreiz bija Ukraina, kur tagad mitinās «banderovci» un citi mēsli.»»

Šis paziņojums Tviterī sasniedzis arī pašu Krievijas aviokompānijas Aeroflot administrāciju, kas apstiprinājusi, ka fakts ir ticis piefiksēts un ņemts vērā.

Aviokompānijas paziņojumā teikts, ka pilots nav bijis tiesīgs savu darba pienākumu, proti, lidojuma laikā paust savu personisko viedokli. "Aeroflot" ir savi iekšējie kārtības noteiktumi un standarti, kuri pilotam ir jāievēro. Šajā gadījumā pilots ir pārkāpis savas tiesības un darba kārtības noteikumus." Aviokompānija apgalvo, ka ir sākusi iekšējo dienesta izmeklēšanu, un pateicas par informāciju.

«Pilotam nebija tiesību izteikt savu personīgo viedokli, profesionālo pienākumu pildīšanas laikā.

«Aeroflot» mums ir «Pasažieru informēšanas standarti», kuriem sekot ir pienākums visiem pilotiem. Šajā gadījumā pilots pārkāpis iekšējās regulas. Mēs esam sākuši iekšējo izmeklēšanu. Paldies par sniegto informāciju,» teikts paziņojumā.

Slovākijas vēstniecības Maskavā darbinieks Martins Kačo, atbildot uz jautājumiem tviterī, atzīst, ka kapteinis to teica tikai krievu valodā, bet, tā kā «2/3 pasažieru krievu valodu acīmredzot nepārvalda, nekāda reakcija nesekoja».

Kačo piebilst, ka kompānijas Aeroflot lidmašīnas kapteiņa sacītais ir «neticami!».

Aeroflot reisa numurs 8.augustā, pēc Martina Kačo teiktā, bija nr. 2354.

Komentāri (56)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu