Pāvests prognozē, ka viņam dzīvot atlikuši vien divi, trīs gadi (40)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pāvests Francisks pirmdien pirmo reizi publiski izteicās par iespējamo savas dzīves noslēgumu, atvēlot sev «divus trīs gadus», bet neizslēdzot iespēju, ka vēl pirms tam viņš pensionēsies.

Runājot ar žurnālistiem lidmašīnā atceļā no Dienvidkorejas uz Vatikānu, 77 gadus vecajam pontifikam, kurš bija labā garastāvoklī, tika uzdots jautājums par viņa globālo popularitāti, kam jauns pierādījums bija nule noslēgusies piecu dienu vizīte.

«Es to uztveru kā Dieva cilvēku dāsnumu. Mēģinu domāt par saviem grēkiem, savām kļūdām, lai nekļūtu lepns. Jo es zinu, ka tas turpināsies neilgu laiku. Divi vai trīs gadi, un tad došos uz Tēva mājām,» viņš mierīgi sacīja.

Argentīniešu pāvests atzina, ka šobrīd ar popularitāti sadzīvo «dabīgāk», tomēr iesākumā tā viņu «nedaudz biedējusi».

Pāvests publiski nekad agrāk nav izteicis savus pieņēmumus par to, kad viņam būs jāstājas Dieva priekšā. Tiesa gan,

saviem tuvākajiem cilvēkiem Francisks esot atzinis, ka viņam atlikuši vien daži gadi, teikuši avoti Vatikānā.

Pieļauj iespēju atkāpties

Francisks arī atzinis, ka varētu pāvesta amatu pamest pats, kā to pērn jau izdarīja viņa priekšgājējs Benedikts XVI, ja viņam liksies, ka vairs netiek pilnvērtīgi galā ar saviem pienākumiem.

Atteikšanās no pāvesta amata ir iespēja, «pat ja dažiem teologiem tā nešķiet pievilcīga», žurnālistiem sacīja Francisks.

Viņš piebilda - pirms 60 gadiem gandrīz nebija dzirdams par katoļu bīskapu pensionēšanos, bet mūsdienās tā ir ierasta parādība.

«Benedikts XVI atvēra durvis,» sacīja Francisks.

Pāvests arī atzina, ka viņam ir «zināmas nervu problēmas», kam ir vajadzīga ārstēšana.

«Pret tiem, pret šiem nerviem, ir jāizturas labi, dodot tiem mate tēju [stimulējošu dzērienu] katru dienu,» pajokoja pāvests.

«Viena no šīm neirozēm ir tā, ka es pārāk lielā mērā esmu mājās sēdētājs,» viņš piebilda, atceroties - pēdējā reize, kad viņš bijis brīvdienās ārpus savas dzimtās Argentīnas, bijis «1975. gadā kopā ar jezuītu kopienu».

Komentāri (40)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu