«Islāma valsts» uzņemas atbildību par ASV žurnālista slepkavību (69)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Irākas un Sīrijas sunnītu džihādistu grupējums «Islāma valsts» otrdien uzņēmās atbildību par amerikāņu žurnālista Džeimsa Foulija slepkavību, kas bijusi atriebība par ASV gaisa triecieniem Irākā, un draudēja nogalināt vēl vienu reportieri.

«Islāma valsts» arī izplatīja videoierakstu, kurā redzams, kā kaujinieks maskā nocērt Foulijam galvu.

40 gadus vecais Foulijs bija pazudis bez vēsts, kopš viņu 2012.gada novembrī nolaupīja bruņoti vīrieši Sīrijā.

Otrs sagūstītais amerikāņu reportieris Stīvens Sotlofs šajā ierakstā tika parādīts dzīvs, bet ar brīdinājumu, ka viņa liktenis ir atkarīgs no tā, vai ASV prezidents Baraks Obama pavēlēs izbeigt militāru darbību pret šo grupējumu.

Baltā nama administrācija paziņoja, ka ASV izlūkdienests pēta šo videoierakstu.

«Ja tas ir īsts, mēs esam sašutuši par nevainīga amerikāņu žurnālista brutālo noslepkavošanu un izsakām visdziļāko līdzjūtību viņa ģimenei un draugiem,» paziņoja Nacionālās drošības padomes preses sekretāre Keitlina Heidena.

Foulijs bija pieredzējis korespondents, kurš bija atspoguļojis karu Lībijā pirms došanās uz Sīriju atspoguļot nemierus pret Sīrijas prezidenta Bašara al Asada režīmu. Viņš strādāja ASV ziņu vietnei «GlobalPost», Francijas ziņu aģentūrai «Agence France Presse» (AFP) un citiem medijiem.

Saskaņā ar aculiecinieku sniegtām ziņām Foulijs tika nolaupīts 2012.gada 22.novembrī Idlibas provincē Sīrijas ziemeļos.

Sotlofs tika nolaupīts pērnā gada augustā, bet par to nebija plaši ziņots. Viņš ir rakstījis reportāžas vairākiem ASV laikrakstiem un žurnāliem, tostarp «Time», «Foreign Policy» un «The Christian Science Monitor».

Komentāri (69)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu