Libērijā Ebolas vīrusa dēļ izsludina komandantstundu (5)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Libērijas prezidente Elena Džonsone-Sērlīfa no trešdienas ir izsludinājusi nakts komandanta stundu, lai ierobežotu Ebolas vīrusa epidēmijas izplatīšanos.

«Sākot ar trešdienu, 20.augustu, būs spēkā komandanta stunda no pulksten 21 līdz pulksten sešiem,» prezidente paziņoja radio uzrunā otrdienas vakarā.

«Visiem izklaides centriem [komandanta stundas laikā] jābūt slēgtiem. Visi videocentri jāslēdz pulksten 18,» sacīja prezidente.

Tika noteikta arī karantīna divos slimības skartos rajonos,

tai skaitā galvaspilsētas Monrovijas graustu rajonā Vestpointā.

Libērijas informācijas ministrs Lūiss Brauns pirms tam paziņoja, ka 17 Ebolas vīrusa pacienti ir atgriezušies Vestpointas medicīnas iestādē, no kuras viņi aizbēga sestdien pēc tam, kad šai iestādei uzbruka jaunieši ar rungām.

Nigērijā Ebolas vīrusa upuru skaits pieauga līdz pieciem cilvēkiem, kad nomira ārsts Patriks Sojers, kurš bija ārstējis šajā valstī pirmo Ebolas vīrusa pacientu, otrdien paziņoja Nigērijas veselības ministrs Onjebuči Čukvu.

ANO Pasaules veselības organizācija (WHO) paziņoja, ka

Ebolas vīrusa epidēmijā Rietumāfrikā mirušo skaits ir pieaudzis līdz 1229 cilvēkiem,

no kuriem pēdējie 84 miruši trīs dienu laikā. Mirušie ir reģistrēti Gvinejā, Libērijā, Nigērijā un Sjerraleonē.

Libērijā ir miruši 466 no 834 inficētajiem, Gvinejā - 394 no 543 inficētajiem, Sjerraleonē - 365 no 848 inficētajiem.

Ebolas vīrusa epidēmija sākās janvārī Gvinejā, vēlāk izplatījās uz tās dienvidu kaimiņvalstīm Libēriju un Sjerraleoni un no jūlija - arī uz Nigēriju.

Ebolas vīrusa izraisītās slimības simptomi ir drudzis, galvas, muskuļu un krūšu sāpes, kam seko vemšana un caureja, kuras var būt asiņainas. Tālākie simptomi ir asiņu izdalīšanās no visām ķermeņa atverēm.

Pret Ebolas vīrusu nav vakcīnas vai citu ārstniecības līdzekļu. Atkarībā no vīrusa paveida mirst 25% līdz 90% no saslimušajiem.

Kopš 1976.gada, kad šis vīruss pirmoreiz tika konstatēts, ir mirušas apmēram divas trešdaļas ar to inficēto cilvēku. Divās šā vīrusa epidēmijās letāli bija apmēram 90% infekcijas gadījumu.

Pašreizējā epidēmijā ir miruši 55% no inficētajiem.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu