Krievijā aizturēts pasūtījuma slepkava no Lietuvas (17)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Pasūtījuma slepkava no Lietuvas Roms Zamolskis, kurš vairāk nekā 10 gadus bija starptautiskā meklēšanā, pagājušās nedēļas beigās tika aizturēts Krievijas pilsētā Jekaterinburgā, trešdien ziņoja Krievijas laikraksts «Kommersant».

(papildināts ar informāciju no Lietuvas policijas un ģenerālprokuratūras 8.rindkopā)

«Mums bija operatīvā informācija par to, ka šis bandīts parādīsies mūsu pilsētā, un mēs pamatīgi sagatavojāmies viņa aizturēšanai,» laikrakstam pastāstīja ziņu avots Iekšlietu ministrijas Sverdlovskas apgabala galvenajā pārvaldē.

Zamolskis ieradās Jekaterinburgā uz vienu dienu un pārvietojās pa pilsētu ar neuzkrītošu automobili, kuru iegādājās uzreiz pēc atbraukšanas.

Mašīnā, kuru nobloķēja milicijas īpašo uzdevumu vienība, atradās ne vien Zamolskis, bet arī viņa sieva un mazgadīgs bērns.

«Detektīviem izdevās ar kādu ieganstu izvilināt meklēto personu no mašīnas, tomēr milzīgais, gandrīz divus metrus garais Zamolskis uzreiz metās viņiem virsū ar nazi.

Viņu izdevās aizturēt, tikai ievainojot ar pistoli,» ziņoja «Kommersant».

Laikraksts uzsvēra, ka prokuratūra atzina šo šaujamieroča lietošanu par pareizu. Slepkava, kuram bija nepieciešama ārstu palīdzība, tika nogādāts reanimācijā.

«Zamu» 10 gadus meklē Interpols

Kauņā dzimušo Zamolski, kurš kriminālajās aprindās bija pazīstams ka Zams, vairāk nekā 10 gadus meklēja Interpols.

Lietuvā viņam ir aizmuguriski izvirzīta apsūdzība astoņu cilvēku - inkasentu un policistu - slepkavībās.

Lietuvas Ģenerālprokuratūra trešdien paziņoja, ka Lietuva pieprasīs Krievijai Zamolski izdot. Savukārt Lietuvas policijas ģenerālkomisāra pienākumu izpildītājs Aļģirds Stončaitis sacīja, ka Zamolskis izmantojis viltotu Lietuvas pasi, un ka Krievijas policija nākusi viņam uz pēdām, jo viņš martā piedalījies kādā laupīšanā un nozieguma vietā atrasti viņa pirkstu nospiedumi.

Zamolskis 2002.gadā pārcēlās uz Kaļiņingradas apgabalu, kur iepazinās ar Sverdlovskas apgabalā dzimušo Juriju Jelpanovu, kas vadīja grupējumu, kurš bija specializējies inkasentu aplaupīšanās. Kad šā gadu tūkstoša pirmajos gados sākās Jelpanova bandas locekļu aresti, viņš kopā ar Zamolski pārcēlās uz Urāliem, izmantojot viltotus dokumentus.

2011.gadā policija atrada Jelpanovu Sverdlovskas apgabalā un nosūtīja uz Kaļiņingradu, kur 2013.gadā viņam tika piespriests 14 gadu cietumsods par slepkavībām.

Tika noskaidrota arī Zamolska atrašanās vieta. Viņš

dzīvoja kādā Čeļabinskas apgabala ciemā ar viltotiem dokumentiem uz Boltačova vārda un bija pieņēmis Gabika iesauku.

Zamolskim Krievijā ir aizmuguriski izvirzītas apsūdzības laupīšanas uzbrukumos, ieroču sagrābšanā ieroču veikalos un reideru uzbrukumos, kurus viņš veicis uzņēmēja Mihaila Kloka grupējuma sastāvā. Pret Kloku notiek izmeklēšana Jekaterinburgā.

Krievijā aizdomas par vismaz 10 pasūtījuma slepkavībām

Krievijas Izmeklēšanas komiteja tur Zamolski aizdomās arī par vismaz 10 pasūtījuma slepkavībām, kas izdarītas no 2003. līdz 2011. gadam Sverdlovskas apgabala teritorijā. Tiek uzskatīts, ka algotais slepkava arī izbraucis uz vienreizējām akcijām Maskavā un Sanktpēterburgā, ziņoja «Kommersant».

Komentāri (17)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu