Krievija sāks jaunas armijas mācības Ukrainas robežas tuvumā (11)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Krievijas Aizsardzības ministrija trešdien paziņoja, ka tā sāks jaunas armijas mācības valsts dienvidos laikā, kad Ukrainas austrumos pastiprinās kaujas.

Mācības ar tāla darbības rādiusa pretgaisa un pretraķešu aizsardzības sistēmām notiks Astrahaņas reģiona Ašulukas kara bāzē, kas atrodas vairākus simtus kilometru no Ukrainas austrumiem, informēja preses pārstāvis.

«Šodien tur palaidīs apmēram 20 «S-300» un «S-400» raķetes. Raķešu sistēma «zeme-gaiss» veiks uzbrukumu hipotētiskam pretiniekiem, iznīcinot augstu esošus, zemu esošus un ballistiskos mērķus,» precizēja pulkvedis Igors Klimovs.

Mācībās tiks simulēti uzbrukumi no gaisa un raķešu uzbrukumi, tajās piedalīsies vairāk nekā 800 karavīru un 200 militārā ekipējuma vienības.

Mācībās izmantotās «zeme-gaiss» raķešu sistēmas ir citādākas nekā 17.jūlijā «Malaysia Airlines» lidmašīnas notriekušās vidēja darbības rādiusa «Buk» sistēmas.

Rietumi uzskata, ka «Buk» sistēmas piegādājusi Maskava, tomēr tā to noliedz un apsūdz Ukrainu.

Krievija šovasar veikusi vairākas mācības, kuras Rietumi sauc par Krievijas mēģinājumiem iebiedēt Ukrainu.

Komentāri (11)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu