37 gadus pēc aizbēgšanas no mājām sieviete atrod pazudušo ģimeni (8)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: flickr.com/sixtwelve

Ķīnā kāda sieviete, kura septiņu gadu vecumā aizbēga no mājām un vairs nevarēja atrast mājupceļu, pagājušajā nedēļā pēc 37 gadu prombūtnes beidzot satikusi savu neapdomīgi zaudēto ģimeni, raksta «The Telegraph».

Jianga Aivu no mājām septiņu gadu vecumā aizmuka tālajā 1977. gadā. Viņas ģimene mitinājās attālā ogļu raktuvju apmetnē.

Viņas kā bērna bēgšanas iemesls bijis visai muļķīgs - meitene nejauši pazaudējusi nelielu daudzumu naudiņas, ko ģimene bija iedevusi, lai viņa tuvējā tirgū iegādātos gaļu. Baidoties no iespējamā vecāku soda, meitene aizmuka no mājām, paslēpās ogļu vilcienā netālajā vilcienu depo un aizmiga. Kamēr viņa gulēja, vilciens no depo devās prom plānotajā maršrutā pa Ķīnas austrumiem.

Pārtiek no žēlastības dāvanām un nonāk bērnunamā

Vēlāk bērns kādu laiku pārtika, lūdzot žēlastības dāvanas uz ielām. Pēc tam nonāca vairākos bāreņu aprūpes namos, taču amatpersonu centieni viņas ģimeni atrast bija nesekmīgi.

Galu galā Jianga apmetās Xuzhou pilsētā, kas ir teju 1300 kilometrus no apmetnes, kurā viņa bija dzimusi un augusi. Viņa apprecējās, un laulībā viņai dzimusi meitiņa.

Mīklu atrisina aktīvistu grupa, kura specializējusies zagtu bērnu meklēšanā

Zaudēto ģimeni sieviete atguva tikai pagājušajā nedēļā, kad viņas pazušanas mistēriju izdevās atrisināt aktīvistu grupai «Baby Come Home», kura specializējusies pazudušu bērnu apvienošanā ar radiniekiem.

Ķīnā ik gadu cilvēku nolaupītāju bandas nozog tūkstošiem bērnu, un šādas grupas ir ģimeņu teju vienīgā iespēja bērnus atrast.

Grupas izmeklētāji ar informantu palīdzību galu galā nonāca pie pareiziem secinājumiem par Jiangas ģimenes dzīvesvietu tālajā 1970. gadā. Vairākus gadus pēc meitas pazušanas ģimene bija pārcēlusies uz citu dzīvesvietu.

Meitu uzreiz pazīst

Neskatoties ilgo atšķirtību, māte savu meitu Jiangu pirmās tikšanās laikā pagājušajā nedēļā tūlīt pat pazina. «Pagājuši tik daudzi gadi, bet tu izskaties tāpat. Nav vajadzīgs pat DNS tests,» raudošās mātes teikto citē «Shanxi Evening News».

Komentāri (8)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu