Tu pagaršotu? Insektu delikatešu klubiņš Tokijā (11)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Japānā pēdējo gadu laikā attīstījusies kustība, kuras dalībnieki izvēlas uzturā lietot visdažādākos insektus. Turklāt tiek solīts, ka kukaiņu ēšana esot arī gastronomisks piedzīvojums, raksta «The Telegraph».

Tokijas «Insect Cuisine Research Association», kura dibināta 1999. gadā, apvieno cilvēkus, kuri uzturā lieto insektus.

Eksperimentē ar receptēm

Grupas biedri regulāri sanāk uz insektu gastronomiskajām meistarklasēm, kuru laikā eksperimentē ar dažādiem kukaiņu pagatavošanas veidiem.

Kukaiņu baudītāji savu uzturu slavē kā ļoti veselīgu un arī garšīgu. Tas esot arī videi draudzīgs uzturvielu gūšanas veids.

Apvienības dibinātājs Šoiči Učijama pat sarakstījis pavārgrāmatu, kur apkopotas viņa iecienītākās kukaiņu receptes gan sāļajiem ēdieniem un uzkodām, gan desertiem. Ceptas cikādes, lapseņu kāpuru rīsi un kūpinātas cikāžu kūniņas ir tikai dažas no receptēm.

Iecienīts deserts esot arī kukaiņu fondjū, kad kukaiņi tiek mērcēti kausētā šokolādē.

Un tas neesot nemaz tik neparasti, jo kāda kluba biedre stāsta, ka daudziem insektu spārniņiem piemītot patīkama riekstu garša.

Vēl kāda kukaiņu ēdāja stāsta, ka

kukaiņus ikdienā lieto jau septiņus gadus un šādā veidā aizstāj vajadzību pēc gaļas.

Kukaiņu veselīgumu atzīst pat ANO

ANO Pārtikas un lauksaimniecības organizācija pagājušajā gadā izplatīja oficiālu ziņojumu, kurā secināts, ka daudziem insektiem ir tāds pats proteīnu un minerālvielu daudzums kā gaļā. Pie tam tie satur tā dēvētos veselīgos taukus, kurus slavē daudzi uztura pētnieki.

Savukārt vairāki zinātnieki iepriekš pat prognozējuši, ka

pārapdzīvotības un pārtikas trūkuma problēmu dēļ nākotnē cilvēki pat būšot spiesti pievērsties kukaiņu ēšanai.
Komentāri (11)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu