Ukraina lūdz Šveici atdot bijušās valdības nozagto naudu (2)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Kā paziņojis Šveices Tieslietu ministrijas preses sekretārs, saņemti «trīs Ukrainas pieprasījumi pēc savstarpējas palīdzības».

«Varu apliecināt, ka valsts Tieslietu ministrija vasaras laikā saņēmusi trīs savstarpējas palīdzības lūgumus no Ukrainas, kas saistīti ar Viktora Janukoviča (bijušā Ukrainas prezidenta) līdzgājējiem, bet ne ar pašu bijušo prezidentu,» vēsta preses sekretārs.

«Šobrīd ministrija pārskata šos pieprasījumus un to atbilstību formālām prasībām,» piebilda preses sekretārs, atsakoties sniegt precīzāku informāciju.

Februārī Šveices valdība pieņēma lēmumu iesaldēt apmēram 20 Ukrainas pilsoņu bankas kontus, ieskaitot Viktora Janukoviča un viņa dēla Aleksandra kontus, kā arī Sergeja Arbuzova, Nikolaja Azorova un vēl citu bijušās valdības locekļu kontus.

Kā liecina Šveices prokuratūras dati, iesaldētie līdzekļi veido apmēram 170 miljonus franku (apmēram 140 miljonus eiro).

Ukrainas Ģenerālprokuratūra noslēgusi vienošanos ar Bāzeles sadarbības vadības institūtu ar mērķi atgūt naudu, kuru nozaga un izveda bijušais prezidents ar saviem līdzgaitniekiem.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu