Ukraina neapstiprina Krievijas bruņutehnikas ieiešanu Luhanskā (6)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ukrainas Nacionālās drošības un aizsardzības padome trešdien neapstiprināja informāciju, ka Luhanskas pilsētā valsts austrumos ir iegājusi Krievijas bruņutehnikas kolonna.

«Pašlaik mums nav oficiāla apstiprinājuma, ka būtu tāda izlūkošanas kolonna,» žurnālistiem Kijevā paziņoja padomes informatīvi analītiskā centra pārstāvis Andrejs Lisenko.

Iepriekš trešdienas naktī grupas «Informatīvā pretošanās» vadītājs Dmitrijs Timčuks paziņoja, ka Ukrainas austrumu pilsētā Luhanskā otrdien iebruka līdz 40 smagās bruņutehnikas vienībām no Krievijas, atbalstot prokrieviskos separātistu kaujiniekus.

«Ir apstiprināts fakts, ka otrdien Luhanskā palīgā vietējiem kaujiniekiem iebruka militārās tehnikas kolonna. Daļa no tās ieradās no Krievijas jau agrāk, bet daļa iegāja Donbasā no Krievijas teritorijas otrdien,» Timčuks pavēstīja savā «Facebook» lapā. «Luhanskas nomalēs iebruka pavisam vairāki desmiti tehnikas vienību, no kurām līdz 40 ir smagā bruņutehnika,» informēja Timčuks.

«Daļa šīs kolonnas jau ir iegājusi pilsētā. Mēs pašlaik nevaram pateikt, kā šī kolonna spēja izlauzties caur aplenkuma līniju, ņemot vērā, ka Luhanska ir nobloķēta ar pretterorisma operācijas spēku blokposteņu un atbalsta punktu loku,» uzsvēra «Informatīvās pretošanās» vadītājs.

Tādu informāciju noliedza arī grupas «Dienvidaustrumu fronte» informācijas centra vadītājs Konstantīns Kniriks, kas sacīja, ka «tas ir tīrākais blefs, tie ir meli, nekādas krievu kolonnas tur nebija un nav. Ukrainas puse ne pirmo reizi izplata tādus paziņojumus, un ne pirmo reizi tas ir nepareizi. Viņiem laikam ir kaut kāda kaislība uz tām kolonnām.»

Viņš uzsvēra, ka visa bruņutehnika, kas ir tā dēvēto pašaizsardzības spēku rīcībā, ir iegūta kā trofejas. «Mēs no Krievijas nesaņemam nekādu tehniku, mums pietiek ar to tehniku, ko kaujas laukā pamet Ukrainas dezertieri. Mums vienkārši nevajag papildu tehniku,» sacīja Kniriks.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu