Sieviete nezinot sevī 38 gadus nēsājusi mirušo embriju (6)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Indijā ārsti no kādas sievietes ķermeņa izņēmuši embrija skeletu, kurš tur atradies 38 gadus, raksta «Daily Mail».

Jiota Kumara stāvoklī palika 24 gadu vecumā 1978. gadā. Ārsti tolaik viņu brīdināja, ka bērnam ir maz izredžu uz izdzīvošanu, jo tas attīstās ārpus dzemdes.

Baidoties no gaidāmās operācijas, sieviete no slimnīcas aizbēga. Dažus mēnešus vēlāk viņa, sūdzoties par sāpēm, vērsās pie citiem ārstiem nelielā klīnikā. Viņai tika nozīmēta ārstēšana, un šķita, ka sāpju cēlonis novērsts.

Tagad, 38 gadus vēlāk, 62 gadu vecumā viņai atkal sākušās spēcīgas un regulāras sāpes vēderā. Ārsti viņas ķermenī pamanīja bumbuli, kas, kā viņi baiļojās, varētu būt audzējs. Taču izrādījās, ka tie bija viņas nedzimušā bērniņa kauli. Nedzīvā embrija atliekas izņemtas operācijas ceļā.

Ārstus šis atklājums šokējis, un tiek uzskatīts, ka šis gadījums uzskatāms par medicīnas «rekordu». Iepriekš ilgākais zināmas ektopiskās grūtniecības laiks bija 18 gadi, un tā bijusi kāda sieviete no Beļģijas.

«Viņa sūdzējās par pastāvīgām sāpēm pēdējo divu mēnešu garumā. Mēs viņas vēderā atklājām bumbuli, un bija aizdomas, ka tas varētu būt vēzis. Izaugums tika konstatēts arī sonogrāfijā. Pēc paraugu noņemšanas atklāja, ka izaugums veidots no cietas, kalcijveidīgas vielas. Un tikai vēl tālākās pārbaudēs mēs varējām secināt, ka tas patiesībā ir bērna skelets,» stāsta viens no ārstiem.

«Mēs pieprasījām detalizētu viņas medicīnas vēsturi, bet tikai no pacientes brāļa galu galā uzzinājām, ka 1978. gadā viņa bijusi stāvoklī un grūtniecībā bijuši sarežģījumi. Viņa acīmredzot zināja, ka bērns miris un viņai nepieciešama operācija. Noprotam, ka viņa no gaidāmās operācija nobijās un slimnīcu pameta, dodoties uz dzimto ciematu,» skaidroja mediķis.

Ārsti konstatējuši, ka embrija skelets bija pilnībā attīstījies un atrodas apvalkā starp dažādiem iekšējiem orgāniem.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu