Ukrainas premjers: Teroristi mērķtiecīgi iznīcina valsts infrastruktūru (3)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

No Krievijas koordinēti kaujinieki Donbasā iznīcina infrastruktūru, kas Kijevai rada vairākus miljardus lielus zaudējumus, trešdien paziņojis Ukrainas premjerministrs Arsēnijs Jaceņuks.

«Uzturēt strādājošu ekonomiku un veselīgu finanšu sektoru šā brīža situācijā ir diezgan grūti, kamēr valstī norisinās karš, kuru veicina teroristi no Krievijas Federācijas. Mēs katru dienu zaudējam mūsu ekonomisko potenciālu. Kā liecina mūsu dati, teroristi, kuru uguni koriģē no Krievijas puses, mērķtiecīgi apšauda vissvarīgākos Ukrainas infrastruktūras objektus - šahtas, elektrostacijas, transformatoru apakšstacijas, elektrotīklus, dzelzceļu, tiltus, sakaru sistēmas un infrastruktūru. Katru minūti Ukrainai tīšām tiek radīti miljoniem lieli zaudējumi,» uzsvēra premjers, trešdien Kijevā sākot valdības sēdi.

Jaceņuks norādīja, ka šīs akcijas tiek plānotas, lai «nožņaugtu» Ukrainas ekonomiku.

«Krievija apzinās, ka Donbasa atjaunošanai vajadzēs vairs ne miljardus grivnu, bet gan miljardus dolāru, kuri būs kaut kur jāiegūst,» skaidroja premjers.

Viņš arī piebilda, ka, neskatoties uz tādu situāciju, Ukraina turpina sadarbību ar Starptautisko Valūtas fondu un Pasaules banku.

Jaceņuks informēja, ka Ukrainas ekonomikas attīstība ir tieši atkarīga no situācijas attīstības Ukrainas austrumos. «Un to zina valsts-agresors, tas ir, Krievijas Federācija.»

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu