UNHCR: Ukrainas austrumos mājas pametuši 415 800 cilvēku (15)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ukrainas austrumos norisošās karadarbības dēļ starp valdības spēkiem un Krievijas atbalstītajām krievu algotņu un to vietējo līdzskrējēju bandām savas mājas pametuši vismaz 415 800 cilvēku, trešdien paziņoja ANO bēgļu jautājumu augstākā komisāra birojs (UNHCR).

Saskaņā ar UNHCR datiem 190 000 cilvēku pārvietoti Ukrainas robežās, kamēr 197 000 devušies uz Krieviju. Vēl 14 600 cilvēku devušies uz Poliju, bet 13 883 - uz Baltkrieviju.

EDSO: Doņeckā nav būtisku pārtikas piegādes problēmu

Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas (EDSO) misija Ukrainā nav novērojusi būtiskas pārtikas un elektrības piegādes problēmas Doņeckā, norādīts jaunākajā EDSO ziņojumā.

Ziņojumā norādīts, ka pēdējo dienu laikā vairākās Doņeckas daļās regulāri dzirdamas eksplozijas, turklāt pilsēta cieš no ūdens zuduma, kas radies elektriskā pumpja sistēmas bojājuma dēļ. Lai risinātu ūdens apgādes problēmas, vietējās varasiestādes pilsētas iedzīvotājiem piegādā ūdeni ar vairākām autocisternām.

Tāpat EDSO misijas dalībnieki norāda, ka dzeramais ūdens joprojām ir pieejams veikalos, taču nopietnāka situācija ir ar degvielas pieejamību. Pie degvielas uzpildes stacijām regulāri novērojamas 20-30 automašīnu rindas.

«Pašlaik pilsētā nav būtisku pārtikas un elektrības piegādes problēmu. Joprojām kursē trolejbusi, taču pilsēta izskatās tukšāka - uz ielām redzami vien daži cilvēki,» norādīts ziņojumā.

Savukārt intervijā radio «Baltkom» tā sauktās Doņeckas tautas republikas vicepremjers Andrejs Purgins iepriekš tika norādījis, ka Doņeckā sācies bads - vairākiem miljoniem iedzīvotāju neesot iespēju izkļūt no pilsētas. Pilsētā trūkstot medikamentu, ūdens un pārtikas, sacīja Purgins.

Doņeckas un Luhanskas apgabalu atjaunošanai būs nepieciešami astoņi miljardi ASV dolāru (gandrīz seši miljardi eiro), paziņojis Ukrainas premjerministrs Arsēnijs Jaceņuks.

«Ja mēs uzskatījām, ka vajadzēs astoņus miljardus grivnu (apmēram 500 miljonus eiro), kaut nenotiktu tā, ka vajadzēs astoņus miljardus dolāru,» norādīja Jaceņuks.

Komentāri (15)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu