Luhanskas apgabalā notriekta Ukrainas kara lidmašīna (15)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Ukrainas austrumos Luhanskas apgabalā trešdien tika notriekta Ukrainas kara lidmašīna «Su-25», kas piedalījās pretterorisma operācijā pret prokrieviskajiem separātistu kaujiniekiem, un tās pilota liktenis nav zināms, trešdienas vakarā paziņoja Nacionālās drošības un aizsardzības padomes informatīvi analītiskā centra preses sekretārs Andrejs Lisenko.

Lidmašīna tika notriekta netālu no kaujinieku ieņemtās Luhanskas pilsētas, kurā pēdējo dienu laikā Ukrainas valdības spēki atguvuši kontroli pār vairākiem rajoniem.

«Šodien kaujas uzdevuma pildīšanas laikā tiešām .. tika notriekta lidmašīna «Su-25«. Tā nogāzās. Pilota liktenis pagaidām nav zināms, bet ir cerība, ka ar viņu viss būs labi,» Lisenko paziņoja telekanālā «112 Ukraina».

Lisenko sacīja, ka

vēl ir pāragri pateikt, kas notrieca šo lidmašīnu un kas noticis ar pilotu.

Trešdien arī turpinājās bruņotas sadursmes starp Ukrainas spēkiem un prokrieviskajiem kaujiniekiem pie kaujinieku ieņemtās Doņeckas pilsētas, un tajās 24 stundu laikā nogalināti 43 civiliedzīvotāji, paziņoja vietējās varas iestādes.

Doņeckas apgabala Ilovaiskas pilsētā apmēram 45 kilometrus uz austrumiem no Doņeckas notika ielu cīņas, kurās 24 stundu laikā gājuši bojā deviņi karavīri, tai skaitā viens ASV pilsonis, kurš cīnījies ukraiņu brīvprātīgo bataljonā.

Komentāri (15)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu