Gvatemalas armijas štāba vadītājs iet bojā helikoptera katastrofā

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Gvatemalas armijas štāba vadītājs ģenerālis Rudijs Ortiss un vēl četri armijas virsnieki trešdien gāja bojā, viņu helikopteram nogāžoties kalnu rajonā, kur darbojas narkotiku kontrabandisti, paziņoja aizsardzības ministrs Manuels Lopess.

Katastrofa notika Vevetenango departamentā pie Meksikas robežas, kad virsnieki veica kārtējo inspekciju šajā rajonā, kur arī izcēlušies nemieri saistībā ar hidroelektrostaciju aizsprostiem un kalnrūpniecības projektiem.

Lidmašīnā atradās Ortiss, vēl viens ģenerālis un trīs pulkveži. Slikti laikapstākļi neļāva viņiem nolaisties bāzē, kur viņi bija plānojuši to darīt. Katastrofa notika, kad helikopters lidoja uz citu bāzi šajā rajonā, un tās cēlonis nav zināms, sacīja aizsardzības ministrs.

Glābēji vēl mēģina nokļūt grūti sasniedzamajā katastrofas rajonā.

Gvatemalas prezidents Oto Peress mikroblogu vietnē «Twitter» izteica dziļu līdzjūtību bojāgājušo tuviniekiem un armijai.

Ortiss bija dienējis bruņotajos spēkos 31 gadu, ziņoja Gvatemalas laikraksts «Prensa Libre».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu