Ukrainas armija atsit tanku uzbrukumu Ilovajskai (62)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ukrainas Nacionālās gvardes Donbasa bataljons atsitis tanku uzbrukumu Ilovaiskai, ceturtdien paziņojis bataljona preses dienests.

Teroristiskā grupējuma «Vostok» kaujinieki mēģinājuši ar sešu tanku atbalstu ieiet Ilovaiskā no ziemeļiem.

«Divu stundu ilgās kaujas laikā divi teroristu tanki tika iznīcināti, divi pacēla balto karogu, bet divi atkāpās,» teikts preses dienesta izplatītajā paziņojumā.

Nacionālās gvardes bataljona un Ukrainas armijas artilērijas diviziona uguns iznīcinājusi pusi uzbrūkošo.

Sīvas kaujas notikušas arī Ilovajskas austrumu pievārtē, kur uzbrukuši teroristiskā grupējuma «Oplot» kaujinieki. Donbasa bataljons tur iznīcinājis 20 teroristus un trīs mīnmetējus.

Turklāt ukraiņu karavīri novērsuši mēģinājumu teroristiem no Doņeckas piegādāt ieročus un munīciju, iznīcinot vienu kravas automašīnu «Kamaz» un vienu bruņutransportieri.

Diennakts laikā Donbasa bataljons Ilovajskā zaudējis divus kritušos. Krituši arī septiņi bruņoto spēku karavīri.

Šobrīd Donbasa bataljona gūstā atrodas 22 Maskavas atbalstīto bandu kaujinieki, tostarp divi čečeni, piecas Krievijas kadru militārpersonas, kas bijušas krievu uniformās, kā arī divi serbu izcelsmes Slovākijas pilsoņi.

Komentāri (62)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu