Ukrainā turpinās kaujas Ilovaiskas, Doņeckas un Luhanskas rajonā (87)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Reuters/ScanPix

Ukrainas pretterorisma operācijas spēki uzbrūk prokrievisko separātistu kaujiniekiem vairākos virzienos, un valsts austrumos turpinās kaujas sadursmes Ilovaiskas, Doņeckas un Luhanskas pilsētu rajonos, ceturtdienas rītā paziņoja grupas «Informatīvā pretošanās» vadītājs Dmitrijs Timčuks.

«Pretterorisma operācijas spēku vienības attīra no kaujiniekiem [Luhanskas apgabala] Luhanskas staņicu, Malonikolajevkas pilsētciematu, Illirijas ciemu un Zemļanku ciemu. Pretterorisma operācijas spēki nostiprina aizsardzības pozīcijas Novosvetlovkas un Hrjasčevatojes ciemata rajonā, nodrošinot kontroli pār posmu uz trases M-04, kura savieno Luhansku ar [kaujinieku pašpasludinātās] Luhanskas tautas republikas kontrolētās teritorijas pārējo daļu,» Timčuks rakstīja savā «Facebook» lapā.

Saskaņā ar viņa sniegto informāciju Ukrainas spēki aktīvās kaujas darbībās iznīcinājuši ievērojamu skaitu nelikumīgo bruņoto formējumu dalībnieku. «Uguns un aviācijas triecienu rezultātā ir iznīcinātas divas reaktīvo raķešu palaišanas iekārtas BM-21 «Grad», trīs tanki un divas desanta kaujas mašīnas (BMD), ir sagrābti divi pretinieka tanki un divas desanta kaujas mašīnas. Šī tehnika bija nosūtīta uz Donbasu no Krievijas,» teikts Timčuka paziņojumā.

Viņš piebilda, ka turpinās pretterorisma spēku pozīciju apšaudes, tai skaitā no Krievijas puses. «No Krievijas puses tika īstenotas deviņas apšaudes ar mīnmetējiem un artilēriju,» atzīmēja Timčuks.

Komentāri (87)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu