Porošenko Ukrainā izsludinās parlamenta pirmstermiņa vēlēšanas (6)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Ukrainas prezidents Petro Porošenko jaunnedēļ parakstīs rīkojumu par parlamenta atlaišanu un pirmstermiņa vēlēšanu sarīkošanu, radio «Brīvība» ēterā ceturtdien pavēstīja prezidenta padomnieks Oļehs Medvedjevs.

Šajās dienās beidzas termiņš jaunas koalīcijas izveidošanai un prezidentam ir likumīgs pamats parlamenta atlaišanai, skaidroja amatpersona.

Viņš arī paziņoja, ka septembrī tiks publiskota vērienīgu politisko, ekonomisko un sociālo reformu programma.

Turklāt tiks ratificēts jūnijā parakstītais līgums par Ukrainas asociāciju ar Eiropas Savienību.

Lai gan kārtējās vēlēšanas paredzētas tikai 2017.gadā, prasības pēc pirmstermiņa vēlēšanām izskan kopš februāra, kad tika gāzts Krievijas atbalstītais prezidents Viktors Janukovičs.

Porošenko, kas tika ievēlēts maijā, norādījis, ka jaunas vēlēšanas ir izšķirošs solis Ukrainas diskreditētās politiskās elites nomaiņai.

Taču vēlēšanas nāksies rīkot apstākļos, kad valsts austrumos uzdarbojas Maskavas atbalstītās krievu algotņu un to vietējo līdzskrējēju bruņotās bandas.

Armijas virspavēlniecība gan ir paudusi apņēmību drīzumā apspiest bruņoto bandu pretestību, taču tas var izrādīties grūts uzdevums, jo Krievija joprojām nav apturējusi krievu algotņu plūsmu pāri robežai un pēdējā laikā arvien atklātāk apgādā bandītus ar bruņojumu, tostarp ar smagajiem ieročiem.

Ukrainas vadošie politiskie līderi ir vienojušies par pirmsvēlēšanu kampaņas saīsināšanu līdz 45 dienām, taču pirmstermiņa vēlēšanas, domājams, raisīs asus konfliktus uz jau tā sašķeltās Ukrainas politiskās skatuves.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu