Luhanska kauju varā - pilsētā nav ūdens, elektrības un zāļu (17)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Luhanskā turpinās kaujas, un pilsēta palikusi bez ūdens, apgaismojuma, sakariem un zālēm, turklāt netiek piegādāta pārtika, ziņo Luhanskas pilsētas padomes preses dienests.

Kauju laikā spēcīgi tikušas bojātas dzīvojamās mājas un infrastruktūras objekti.

Šodien ir jau 19. diena, kad Luhanskā atslēgta elektroapgāde, nav sakaru, degvielas un ūdens. Pilsētā netiek izmaksātas pensijas, algas un sociālie pabalsti.

Kā ziņoja Ukrainas premjerministrs Arsēnijs Jaceņuks, Doņeckas un Luhanskas apgabalu atjaunošanai būs nepieciešami astoņi miljardi ASV dolāru (gandrīz seši miljardi eiro).

Krievijas diversanti, algotņi un vietējo separātistu kaujinieki aprīļa vidū Ukrainas austrumos sāka sagrābt valsts iestāžu un milicijas nodaļu ēkas, kā arī citus stratēģiskos objektus. Reaģējot uz šiem notikumiem, Ukrainas varasiestādes izvērsušas pretterorisma operāciju.

5.jūlijā separātistu bandas tika padzītas no diviem nozīmīgiem Donbasa centriem - Slovjanskas un Kramatorskas. Kaujinieki tagad savus spēkus koncentrē Doņeckā un Luhanskā.

Sodot Krieviju par Krimas aneksiju un Austrumukrainas destabilizāciju, Eiropas Savienība, ASV un citas rietumvalstis noteikušas sankcijas daudzām Krievijas augstākajām amatpersonām, Kremļa tuvākā loka cilvēkiem, kā arī Krievijas ekonomikas finanšu, aizsardzības un enerģētikas nozarēm.

Komentāri (17)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu