Propaganda Krievijas raķetes fiasko uzdod par Ukrainas spēku apšaudi (46)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Krievijas telekanāls «Zvezda» naktī uz ceturtdienu pārraidījis sižetu par it kā Ukrainas drošības spēku veiktu apšaudi Doņeckas apgabalā, tajā izmantojot video ar neveiksmīgu Krievijas raķetes startu no Baikonuras kosmodroma Kazahstānā, paziņojis Ukrainas Nacionālās drošības un aizsardzības padomes preses centra pārstāvis Andrijs Lisenko.

Krievijas telekanāla sižetā tiek ziņots, ka Ukrainas drošības spēki ar raķešu kompleksu «Točka-U» bombardē Makijivkas pilsētu, lai atbrīvotu to līdz Neatkarības dienai.

Tomēr Nacionālās drošības un aizsardzības padomes eksperti noskaidroja, ka sižetā tiek izmantots video, kurš īstenībā tika uzņemts 2013.gada 2.jūlijā, kad Baikonurā notika neveiksmīga Krievijas raķetes palaišana.

Krievijas raķetes «Proton-M» starts no Baikonuras kosmodroma, kurai bija jānogādā orbītā 21 miljonu eiro vērtais komunikāciju satelīts «Ekspress-AM4P», īsi pēc pacelšanās beidzās ar krāšņu sprādzienu.

Komentāri (46)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu