Obamas vizītes dēļ Igaunija no 31.augusta atjaunos robežkontroli (8)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Igaunijas valdība ceturtdien nolēmusi atjaunot kontroli uz Eiropas Savienības iekšējām robežām, lai ASV prezidenta Baraka Obamas vizītes laikā garantētu sabiedrisko kārtību un nacionālo drošību, vēsta sabiedriskā raidorganizācija ERR.

Robežkontroles un robežas apsardzības nosacījumi būs spēkā no 31.augusta līdz 4.septembrim attiecībā uz personām, kas Igaunijā iekļūs, šķērsojot Igaunijas-Latvijas robežu, kā arī caur ostām un lidostām.

Ja Obama Igauniju pametīs agrāk, robežkontrole tiks izbeigta līdz ar viņa aizceļošanu.

Laikā, kad būs atjaunots robežkontroles režīms, šķērsot Igaunijas-Latvijas robežu ārpus kontrolpunktiem nebūs atļauts.

Igaunijas iekšlietu ministrs Hanno Pevkurs iepriekš sacīja, ka lidostās un ostās tiks atjaunots parastais robežkontroles līmenis, bet uz dienvidu robežas kontrole varētu tikt īstenota nedaudz samazinātā apjomā.

«Mēs uz dienvidu robežas izvērtēsim nepieciešamību veikt kontroli katrā vietā atsevišķi. Mēs sabiedrību pie pirmās iespējas informēsim par to, kāds tieši robežas šķērsošanas režīms būs noteikts uz katra ceļa,» sacīja ministrs.

Lai robežkontroles atjaunošanu nodrošinātu ar vajadzīgajiem resursiem, Iekšlietu ministrija izmantos arī Aizsardzības līgu un Aizsardzības spēkus.

Norisēs, kas ir saistītas ar Obamas vizīti, tiks iesaistīti 1700-1800 policijas amatpersonu, kā arī Aizsardzības līgas un Aizsardzības spēku cilvēki.

Obama Igaunijā ieradīsies 3.septembrī.

Kopš pievienošanās Šengenas zonai Igaunija pagaidu robežkontroli ir ieviesusi tikai vienreiz - 2010.gada aprīlī, kad Tallinā notika NATO ārlietu ministru sanāksme.

Igaunija Šengenas zonai pievienojās 2007.gada 21.decembrī.

Pagaidu robežkontroles ieviešana nozīmē, ka, cilvēkiem šķērsojot robežu, tiks pārbaudīti dokumenti.

Komentāri (8)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu