Krievijas miljardieris Prohorovs grib atbrīvoties no mediju uzņēmuma RBC (6)

LETA/GRANI.RU
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Krievijas miljardiera un bijušā prezidenta amata kandidāta Mihaila Prohorova uzņēmums «Onexim» plāno pārdot mediju holdingu RBC, ceturtdien vēsta laikraksts «Kommersant», atsaucoties uz vārdā neminētu avotu.

Par mediju aktīviem uzņēmums grib saņemt vismaz 250 miljonus dolāru, ieskaitot arī RBC parādus, kas sastāda 227 miljonus.

Atbilstoši laikraksta sarunbiedra teiktajam, konsultācijas par RBC pārdošanu sākušās jau februārī.

Holdinga iegādāšanās cita starpā apspriesta arī ar bankas SMP īpašnieku Arkādiju Rotenbergu, Novoļipeckas metalurģiskā kombināta īpašnieku Vladimiru Ļisinu, holdingu «Gazprom Media», kā arī vēl ar vismaz trim pusēm.

Neviens no minētajiem darījumā šobrīd nav ieinteresēts, norāda laikraksts.

Nodomu atbrīvoties no holdinga eksperti saista ar izmaiņām Prohorova politiskajā karjerā. Pagājušā gada beigās uzņēmējs pameta partijas «Pilsoniskā platforma» līdera amatu.

«Onexim» pēdējo gadu laikā pilnībā nomainījis RBC augstāko vadību.

Holdings vienlaikus ir atbrīvojies no vairākiem aktīviem. 2013.gada septembrī Vācijas «Burda» nopirka izdevniecību «Salon Press», 2014.gada janvārī maksājumu servisu «RBK Money» izpirka tā vadība, bet februārī privātie investori iegādājās portālu «Utro.ru».

Prohorova uzņēmums kontroli pār mediju holdingu ieguva 2010.gadā. Atbilstoši situācijai 2014.gada jūnijā «Onexim» kontrolēja 63,4% RBC akciju.

Šī nav pirmā reize, kad Prohorovs atbrīvojas no mediju aktīviem. Tā 2012.gadā lielā mērā tika izformēta mediju grupa «Živi». No grupas tagad palicis tikai vairs telekanāls «Živi» un žurnāls «Snob».

Prohorovs, kuram ir lieli ieguldījumi kalnrūpniecībā un banku sektorā, ir Krievijas desmitais bagātākais cilvēks. Žurnāls «Forbes» lēš, ka viņam pieder aktīvi 13 miljardu dolāru vērtībā.

Prohorovs 2012.gada Krievijas prezidenta vēlēšanās saņēma teju 8% balsu un ierindojās trešajā vietā aiz Vladimira Putina un komunista Genādija Zjuganova.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu