ES nosoda džihādistu veikto galvas nogriešanu žurnālistam Foulijam (1)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Eiropas Savienība (ES) ceturtdien nosodīja galvas nogriešanu ASV žurnālistam Džeimsam Foulijam, ko izdarīja islāmistu džihādisti no grupējuma «Islāma valsts», uzsverot, ka slepkavība ir «vispārpieņemto vērtību» noliegums.

«Mēs stingri nosodām šo šausminošo slepkavību,» teica ES ārējās un drošības politikas augstās pārstāves Ketrīnas Eštones preses sekretārs Sebastians Brabants.

«Šī brutālā rīcība, tāpat kā daudzi citi cilvēktiesību pārkāpumi, ko ir paveikusi «Islāma valsts», noliedz vispārpieņemtās vērtības un tiesības, ieskaitot preses brīvību, kuras dēļ Foulijs riskēja ar savu dzīvību vairākas reizes,» viņš teica.

«Šādas terorisma formas veido vienu no nopietnākajiem draudiem starptautiskajam mieram un drošībai, un ES ir vēl vairāk gatava kā iepriekš atbalstīt starptautiskos centienus apkarot terorismu,» piebilda Brabants.

Pagājušonedēļ ES ārlietu ministri tikās retā vasaras sanāksmē, lai koordinētu atbildi uz džihādistu uzbrukumiem plašās teritorijās Irākā un Sīrijā.

Sanāksmē ministri deva vienbalsīgu piekrišanu, ka atsevišķas dalībvalstis drīkst apbruņot Irākas kurdu spēkus, ja tās to vēlas.

«ES apņemšanās ir ļoti skaidra,» teica Brabants par krīzi Irākā. Vēl viena ārlietu ministru sanāksme ir plānota nākamajā nedēļā Milānā.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu